Vörös szőlőlével az érelmeszesedés ellen: elképesztő gyógyhatásai vannak, te tudtad?

Egyre több tanulmány igazolja gyógyhatásait. nem véletlen, hogy mi magyarok rengeteg szőlőlevet iszunk. Ki szereti a mustot? 🙂

Fontos, hogy tudd, milyen jótékony hatásai vannak!

A vörös szőlő leve frissen, és mustként fogyasztva isteni finom, ezt szinte mindenki tudja, aki volt már szüretelni, és kóstolta már.

Aki pedig kóstolta, az tudja, hogy érdemes azért csínján bánni vele, nehogy hasmenést okozzunk magunknak, mert annyira jó, hogy itatja magát.

Ha megfelelően mértékletes mennyiségben iszunk belőle, hihetetlenül jó egészségügyi hatásait élvezhetjük.

Nem csak erősíti az immunrendszert és tisztítja az ereket, kvázi pucolja a vénát, de emellett rengeteg gyümölcscukorral látja ez a szervezetet és az agyat.

Mindemellett egyik legjelentősebb hatása az érelmeszesedéssel kapcsolatos.

A madisoni University of Wisconsin Medical School kutatói 15, szívkoszorúér-betegségben szenvedő nőt és férfit figyeltek meg, akik két héten keresztül minden nap vörös szőlőlevet ittak.

“A lé megivása után jelentős javulás állt be endothelialis funkciójukban, csökkent az LDL oxidációra való hajlama is” – mondta John D. Folts Ph.D., a University of Wisconsin Medical School kardiológus-professzora, a Coronary Thrombosis Research and Prevention Laboratory igazgatója. Folts professzor végezte a Circulation c. folyóiratban közzétett tanulmány kutatásait.

A tanulmányban 15 szívkoszorúér-betegségben szenvedő résztvevő 14 napon keresztül 3 illetve 4 dl vörös szőlőlevet ivott. A kutatók megmérték a véráram közvetítette értágulást (FMD – flow-mediated vasodilation), ez az erek azon képessége, hogy válaszolni tudnak a megnövekedett véráramlásra azáltal, hogy kitágulnak s így több oxigént képesek szállítani a szervezetben.

A tanulmányokból és a vizsgálatok eredményeiből egyértelműen kiderült, hogy a szőlőben lévő flavonidok kulcsszerepet játszanak az érelmeszesedés kockázatának csökkentésében, megelőzésében.

A bor is hasonló hatással van a szervezetünkre, remek antioxidánsok, és meggátolják a vérlemezkék letapadását is.

A franciák is imádják a bort, náluk harmad annyi a különféle szív és érrendszeri betegségek előfordulásának aránya.

Fontos, hogy vörös szőlő levét fogyasszuk mustként, frissen, vagy akár bor formájában, de mértékletesen!

A fehérborban ugyanis csak mindössze az egyhetede található a vörösborban fellelhető flavonoidoknak.

Na, ki kapott egy kis kedvet a vörös szőlő levéhez? 🙂

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.