Világszerte kormányok készülnek a nagy pénzügyi összeomlásra: 2019 lesz a gazdasági válság éve?

A magyar kormány is elkezdett készülni, egyes elemzők mára vészharangot kongatnák. Bekövetkezhet a legrosszabb?

Már maga a magyar kormány is elismerte, hogy egy újabb nagy gazdasági válság törheti meg a világ fejlődését, és okozhat hihetetlen visszaesést 2019-ben.

Nem alaptalan a kormány félelme.

Világszerte ugyanis mindenki egyre csak egy nagy válságra készül, melynek riasztó előjeleit már hónapok óta érzékelni lehet.

Egyes pénzügyi elemzők, sztár közgazdászok már egy ideje a vészharangot kongatják, és több ízben elmondták, hogy elkerülhetetlen lesz.

Nem az a kérdés szerintük, hogy ez bekövetkezik-e, hanem az, hogy mikor.

A dátumot, a várható összeomlást pedig már 2018-ban is 2019 második felére vagy végére kalkulálták.

Varga Mihály a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában úgy fogalmazott: több szó esik egy lehetséges új gazdasági válságról, mint amennyi ebből a magyar gazdaság teljesítményén látszik.

A miniszter ugyanakkor hozzátette: a világgazdasági lendület kezd kicsit visszaesni, és ezeket a hatásokat Magyarország sem tudja kizárni, erre érdemes felkészülni.

Amikor majd a válság megindul, akkor rengeteg ország megy tönkre, a szegényebb országok pedig az államcsőd szélére juthatnak.

Bár Magyarország stabil a magyar kormány álláspontja szerint, a valóság egészen mást tükrözhet.

Az EU-ban az utolsók között kullogunk a minimálbér tekintetében, és nálunk van a legtöbb szegény, gyakorlatilag a magyar társadalom harmada egy leszakadó mélyszegény réteg “rabja”.

Ez persze nem(csak) a jelenlegi kormány hibája, hanem a mindenkori kormányoké, és azé a pénzhatalomé, amely rabláncon tartja a magyar gazdaságot a rendszerváltás óta, és amely porszívóként szivattyúzza ki a tőkét hazánkból, a különféle banki intézményeken keresztül.

Sokan egyébként ezt az egészet egy támadásnak fogják fel az Európát uralni kívánó pénzhatalmi elit részéről:

Ugyanis már gyakorlatilag csak Európa egyes nemzetállamai vannak talpon  a pénzhatalmi körrel szemben…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.