Világháborúvá fajulhat az USA és Irán közti helyzet: egy lépésre vagyunk az első fegyver eldördülésétől?!

Küszöbön korunk nagy háborúja, mely nemzeteket darál majd be?

A második világháborút követő hidegháború gyakorlatilag nem múlt el.

Egyes szuperhatalmak között folyamatosan feszült a viszony, és így is csak apró dolgok tartják vissza őket az egymással való háborúzástól.

A világbékét biztosító 4 alappillér közül mind elkezdett szép lassan felbomlani, ez pedig a harmadik világháború előszobájába vezet.

Most pedig maga Irán és az USA között feszülnek újra ellentétek.

Megtámadtak négy tartályhajót az Egyesült Arab Emírségek partjainál. Az amerikai biztonsági szolgálatok szerint Iránnal szimpatizáló, vagy neki dolgozó egységek lehettek a támadók.

Az utasítást nem Teherán adta ki, de ha Irán támad, komoly válaszra számíthat az Egyesült Államok iráni különmegbízottja szerint:

„Ha megtámadnak minket, arra katonai lépésekkel fogunk reagálni. Mi nem keressük a harcot az iráni rezsim ellen. Nekik kell meghozniuk a döntést, és kellően figyelmeztettük őket a következményekre. Az elnök egyértelművé tette, hogy fel akarjuk tartóztatni őket, diplomáciai úton”

– mondta Brian Hook.

Az Egyesült Államok korábban bejelentette, hogy Irán miatt két repülőgép-hordozót és B-52-es bombázókat küld a Közel-Keletre.

Kétségtelen, hogy az USA-nak érdekében lenne egy háború.

Amerika az egyetlen nemzet, mely mindig profitált valamilyen úton-módon szinte minden háborúból, ez pedig egyáltalán nem véletlen.

Az USA borította lángokba a Közel-Keletet, hogy stabilizálja annak gazdaságát.

Mindeközben migrációt indított ezzel egyidőben a háborúkkal Európa felé, ezzel gyengítve a kontinens pozícióit, megvédve az amerikai dollárt világpiaci uralmát.

Nem lenne senki meglepve tehát, ha a színfalak mögé vezető szálak megint egy olyan összefonódásra derítenének fényt, melyek valamilyen úton-módon érdekeltté teszik Amerikát a harmadik világháború parazsának táplálására.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.