Végre felelősségre vonhatók lesznek az EU vezetői a menekültválság okozásáért?

Mindenkit utolér egyszer a méltó büntetés, igaz Juncker, igaz kedves kancellár asszony?

Nemzetközi jogászok az EU és vezetőinek felelősségét, valamint uniós csúcspolitikusok (például Emmanuel Marcon francia elnök és Angela Merkel német kancellár) szerepét vizsgálnák a migráció következményei miatt.

Úgy tűnik, hogy van remény arra, amit már nagyon sokan vártak?

Könnyen lehet, hogy a kontinens ellen elkövetett merényletek, terrortámadások és az ártatlan áldozatok halála miatt végre egyeseknek vállalnia kell bizonyos felelősséget.

Ezek ugyanis mind nem történhettek volna meg, ha nincs a Wilkommenskultur, és ha Juncker, Merkel és más EU-s vezetők nem ágálnak enynire a menekültek beáramoltatása mellett.

Az Európai Unió, amely folytatta a vélhetően nemzetközi egyezményeket is sértő együttműködést Líbiával, részese a nemzetközi büntetőjognak, amelynek értelmében – a jogászok szerint – az EU bűntárs, továbbá külön jogi felelősséget kell tulajdonítani például Németországnak és Franciaországnak.

Ezek a jogi relevanciák szoros összhangban állnak azokkal a szakmai értékelésekkel, amelyeket a Századvég az Európai Bizottság és elnöke, valamint az e tekintetben meghatározó portfóliójú EU-biztosok kapcsán végzett.

Így felmerül Frans Timmermans és Dimitrisz Avramopulosz személyes felelőssége is, továbbá az a fontos szempont is, hogy az EU jövőbeli, belső intézményi reformjának mindinkább az uniós vezetők és tisztségviselők jogi értelemben vett elszámoltathatóságára kell irányulnia.

Ne lepődjünk meg persze, ha túl mennyire nem jutnak majd ezek a dolgok.

Lehet ugyan reménykedni, és sosem lehet tudni…

Politikai fejek biztosan fognak hullani, azonban feltehetően az EU elitjét nem záratják börtönbe.

Még annak ellenére sem, hogy sokak szerint csakis így lehetne megállítani a kontinens lassú hanyatlását…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.