Vége a nyárnak, 4-5 fok is lehet, jön a “hideg függöny”: Mutatjuk, mire számíthatsz!

Elképesztően hideg lesz az elkövetkező napokban.

A nyarat szinte mintha ollóval vágták volna el, hirtelen rúgta ránk az ajtót az ősz, sőt, a hideg annyira nagy lehet, hogy egyeseket a kora téli időjárásra fogja emlékeztetni.

De vajon pontosan mire számíthatunk?

Csütörtökön a szerdaihoz hasonló időjárásra számíthatunk, mérsékelt marad a légmozgás, csak késő este a Kisalföldön erősödik meg az északnyugati szél.

A reggeli hűvösebb idő után a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Pénteken a Dunántúlon délelőtt bezáródik, megvastagszik a felhőzet, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk.

Délutántól a Dunántúlon nyugat felől egyre nagyobb területen alakul ki eső, záporeső. Megélénkül, többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul, nyugatról kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Hétvégén gyakran lesz felhős az ég, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek.

Szombaton sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar.

Az északias szelet helyenként élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 18-27 fok között alakul, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap elszórtan kell számítani kisebb esőre, záporra, helyenként zivatarra. A délire forduló szél a Tiszántúlon lehet élénk, néhol erős. 20-28 fokig melegszik a levegő.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.