Újabb gigaválság közeleg, már az időpontja is megvan a közgazdászok szerint. EZT javasolják a lakosság számára, érdemes hallgatni rájuk!

Nagyon fontos, hogy a szakemberek mit javasoltak a lakosság számára! Ezt mindenképpen olvasd el, hogy tudj róla!

A tíz évvel ezelőtti világválságnak még mindig vannak szenvedői, sokan elvesztették a lakhatásukat.

Ez nem következhet be újra, ezért nagyon fontos, hogy mi magyarok kellőképpen odafigyeljünk egymásra.

Azóta felnőtt egy új generáció, kb. 900 ezer fiatal, akik próbálnak óvatosabban lépni, sajnos sokakat azonban elvisz a mohósága, és olyan befektetésbe tették a pénzüket, ami irreálisan magas hozammal kecsegtetett, viszont ott nagyon nagy a kockázat, tudtuk meg.

Lovas Judit pénzügyi szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a CSOK-kal is óvatosan kell élni, mert többen bevállalják a három gyereket úgy, hogy egy sincs nekik.

Ha nem úgy alakul a helyzet, ahogy várták, nagyon rossz következménye lehet, közölte.

Jelenleg az építőipar nagyon pörög. Lovas Judit mindenkit figyelmeztetett arra, ha új építésű lakást vásárol hitelre, úgy hogy még csak a tervezőasztalon létezik az, akkor körültekintően járjon el.

Leggyakrabban az építő cég is hitelből kezd építkezni, ekkor a bank ráteszi az ingatlanra a jelzálogot, de ha a vállalkozó nem tudja fizetni a részleteket, akkor a jelzálog miatt a vevőnek fizetnie kell, hiába fizette ki a pénzt a vállalkozónak, magyarázta.

Igaz, van olyan bank, aki nem kéri a vevőtől, hanem vállalja, hogy beperli a vállalkozótól, tette hozzá.

Mindenesetre a kockázattal érdemes tisztában lenni, és azt is javasolta a szakértő, hogy fogadjanak ügyvédet, aki eleve olyan szerződést ír meg, amivel meg lehet előzni az esetleges bajt.

A lényeg, hogy ezen nem szabad spórolni, jelentette ki Lovas Judit.

Sok piaci és gazdasági elemző 2019 második felére, végére, vagy legkésőbb 2020-ra számítja, jelzi előre a várható válságot!

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.