Újabb botrány az egyházban: éveken át fiatalokat zaklatott a pap, végül visszafelé sült el a karmapisztoly

Itt rendszerszintű “bűnözésről” lehet beszélni egyes kriminológusok szerint, és ebben az is félelmetes, hogy a papi közösség sok esetben összezár, és csak évek múlva derül fény egy-egy ügyre.

Alexandre V névre hallgató, 19 éves fiú éveken át komoly zaklatást viselt el a 91 éves korában nemrég elhunyt Roger Matassolitól.

Mit kiderült, a fiú mentális zavart lett a sorozatos zaklatások miatt, és az információk szerint a pap több más kisgyermeket is molesztált fiatalabb korában.

Ez egy újabb olyan botrány, mely az egyházat érintette.

Egyre többen vannak azon a véleményem, hogy az egyház valójában beteg lelkű emberek gyűjtőhelye.

Olyan személyek épülnek be a közösségbe és rejtik mocskos bűneiket a reverenda mögé, akik a társadalomra is veszélyesek lehetnek.

Statisztikailag is igen kirívó a papok által elkövetett bűncselekmények, különösen a zaklatások aránya…

Itt rendszerszintű “bűnözésről” lehet beszélni egyes kriminológusok szerint, és ebben az is félelmetes, hogy a papi közösség sok esetben összezár, és csak évek múlva derül fény egy-egy ügyre.

Ebben a speciális esetben a karmapisztoly végül visszafelé sült el.

Roger Matassolit ugyanis maga Alexandre V ölte meg a napokban, ráadásul meglehetősen kegytelen módon.

A feszületet ledugta a torkán, amiről a bűnös pap végül megfulladt. Testére napokkal később találtak rá a hatóságok.

A tinédzser apját, Stephane-t is molesztálta fiatalon a pap, és az őt ért bántalmak miatt már megpróbált önkezével véget vetni életének.

Elmondása szerint Matassoli az egész családot tönkretette, és 1960-tól 2000-ig legalább négy esetben zaklatott gyerekeket, de ennél valószínűleg jóval több áldozata volt.

2009-ben a vádak miatt felfüggesztették a papot, bár több helyi újság is úgy hozta le, hogy csak nyugdíjba vonul a kora miatt, de mégis egészen tavalyig tevékenykedett, és kapta a fizetésé

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.