Történelmi mélyponton az államadósság: 22 milliárd(!), bedőlhet a telejes gazdaság?

Ha nem történik valami, akkor megtörténhet minden idők legnagyobb pénzügyi leállása?!

Történelmi mélypont:

Az amerikai államadósság mértéke meghaladta és a soha ki nem fizethető hiány ezennel átlépte a 22 ezer milliárd dollárt, azaz 22 billió dollárt, angolul 22 trillió dollárt!

– ezt az amerikai kincstár jelentette be 2019. február 12-én.

Az adósság elszabadulása, miután Nixon megszüntette a dollár mögött lévő aranyfedezetet és elkezdték a fedezet nélküli papírdarabok gyártását, amit ma dollárnak nevezünk és egyedül a kőolaj adja a mögötte lévő bázist

Hogy mi lesz ennek a vége?

Nehéz megmondani…

Egy dologban szinte biztoska lehetünk: ennek a levét megint a szegényebb országok és a kevésbé tehetős társadalmi rétegek fogják meginni.

Ez szinte minden korábbi válsággal így volt, mely valamilyen pénzügyi anomália miatt következett be.

A kispénzű emberek nincstelenné fognak válni, akiknek pedig van elég pénze és befolyása, még a “robbanáspont” előtt kimenti a vagyonát, a tőkéjét más alternatív utakon, bizonyos formákban.

A színfalka mögött talán éppen ez az az ok, ami miatt az USA kétségbeesetten próbál valahol olyan háborús konfliktust kirobbantani, amivel újra olajkészleteket tudna szerezni?

Sokan ezt sejtik mögötte, hiszen Venezuela megfenyegetése katonai megszállással kísértetiesen hasonlít Irak, Afganisztán megszállásra.

Ezekben az országokban az a közös, hogy mind hatalmas olajkészletekkel és egyéb erőforrásokkal rendelkeztek, ami kellhetett az USA-nak…

Az ördög pedig a részletekben rejlik…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.