Tilos lesz az elektromos cigi birtoklása: betilthatják az összes országban – ezt lehet eddig tudni

Pár napja már az amerikai elnök bejelentett, hogy tekintettel a nagy, elektromos cigi termékek állta kiváltott “járványra”, betiltja az összeset.

Ezt pedig az indiai kormány szintén megtette és érvénybe léptette.

Ez pedig magával vonhatja, hogy heteken, hónapokon belül az egész bolygón minden országban hasonló intézkedések fognak megtörténni.

Ez Európába is begyűrűzhet és végső soron Magyarországon is dönthetnek úgy, hogy betiltják az e-cigit, és nem lehet majd birtokolni ilyen terméket.

Jelenleg már több mint 20 ország hozott hasonló intézkedéseket, főleg Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Dél-Kelet-Ázsiában, de Ausztráliában, Kanadában és Norvégiában is korlátozzák forgalmukat.

Néhány országban, köztük Thaiföldön, már a birtoklásuk is tilos.

Egészségügyi szakemberek szerint a fiatalok e-cigarettáról könnyen átállhatnak a valódi dohányzásra, egyesek egyenesen „kapudrognak” tekintik.

Az e-cigi egészségügyi hatásai ugyanis nagyon durvák és viszonylag hamar jelentkeznek.

A legújabb kutatások szerint a pára irritálja a légutakat, gyulladást okoz, növeli a nyálkatermelést, és egy, proteáz nevű, szövetromboló enzim mennyiségét, amely különösen veszélyes az érzékeny tüdőszövetekre.

Ez a károsodás hosszú távon tüdőtágulást okozhat, vagy súlyosbíthatja a már meglévő légúti betegségeket, például az asztmát.

A legutóbbi halálesetek és súlyos megbetegedések mögött a CDC szerint az úgynevezett „lipoid tüdőgyulladás” áll, amelyet zsírrészecskéknek a tüdőbe való jutása okoz.

Ezt pedig egyértelműen az aromás elektromos cigaretták eredményezték.

Jelenleg az USA-ban tombol ez a megbetegedés hullám, már több mint 12 halálos áldozat és közel ezer megbetegedés van regisztrálva.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.