Táltosok-könyve: az ősmagyar hitvilág, nemzeti múltunk titkát rejthetik!

A népünk gyógyítóiról szóló legendák tényleg igazak lehettek!

Kik a táltosok?

Mi a feladatuk?

Milyen életmódot éltek, miben rejlik földöntúli hatalmuk?

A táltos a magyar népi hitvilág természetfeletti erővel rendelkező személye. A táltos alakjában tulajdonképpen az ősi samanizmus őrződött meg.

A népi hiedelmek szerint a táltos már magzati korban közvetlen kapcsolatban áll az Istennel, s ez a kapcsolat születésekor egy „többlet” kapcsán jelzi táltosi mivoltát, pl. foggal vagy hat ujjal születik, esetleg csillag alakú anyajegyet visel testén.

A táltosok sorsát Isten eleve elrendelte, ez általában vagy a világ vagy a nemzet megmentése akár fizikai, akár lelki értelemben.

Táltos lehet nő, férfi, közös jellemzőjük, hogy különleges képességgel bírnak.

Egyik jellemvonásuk az un. „révülés”, ami egyfajta meditáció, mely során a táltos távolról gyógyíthat vagy lelke messzire szállhat.

Sokan gondolják azt, hogy annak az ázsiai, sztyeppi hitvilágnak, amit a szakirodalomban samanizmusnak neveznek, semmi köze a magyar táltoshoz.

Ma Magyarországon ahány embert megkérdezünk, valószínűleg annyi választ kapunk.

A tudatállapot megváltoztatására a táltosnak is szüksége van.

Hétköznapi állapotban ő is ember, a közösség megbecsült tagja. A világ tájain alapvetően sokféle módszert használtak, használnak.

Hangszerek, dob, csörgő, csengettyűk, öltözetek, légzéstechnikák, testtartások, tánc, meditáció, éneklés, növényi főzetek (drogok, hallucigénok, dohány, alkohol) a teljesség igénye nélkül.

Kimondottan hallucinogén anyagokat elsősorban a dél-, és a közép-amerikai sámánizmusban használnak. Európában és Ázsiában halvány nyomai vannak néhány törzsnél az Amanita Muscaria (légyölő galóca) használatának.

Rokonainknál, a szorosan vett ázsiai, és szibériai sámánizmusban elsődlegesen a dob (táltosló, szarvas) a tudatállapot változás eszköze, ehhez kapcsolódik általában mágikus viselet (ruha, fejdísz, kesztyű stb), füstölő (általában boróka), élő tűz, illetve néhány népnél tükör, íj, vagy akár lófejű bot.

Az ősi magyar táltosok hihetetlen tudás birtokában voltak.

Olyan tudás birtokában, amivel felemelhették ezt a nemzetet, ami meg is történt. Sokak szerint Magyarország és a magyarság szellemi tőkéje ekkor kezdett hihetetlen mértékben gyarapodni, ősi táltosaink, és az ő meglátásaik által.

Ma is fontos lenne éppen ezért, hogy a táltosok ősi tanítását, melyet könyveikben írtak le, és hagytak meg az utókor számára, megfogadjuk, és próbáljuk alkalmazni a modern időkre.

Mert ez jelenti a magyarság túlélésének és felemelkedésének kulcsát a haldokló világban…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.