Szolnok története: EZÉRT a legmagyarabb város Szolnok városa!

Ismered Szolnok elképesztő valódi történetét?

Vászoly fia Levente az alábbi összeállítást készítette a magyarság kialakulásából melyből kiderült, hogy 673-680-ig Szolnok tárkány fejedelem volt az Avar-Birodalomban és mint ilyen, várost alapított.

Szolnok várának felszentelési ünnepe 673 szeptember 12.-én volt, és most 1300 év után pont ekkor van az almaszedési holdtölte, nem ártana erről legalább a Szolnoki Rádió kisadójának megemlékezni.

Ezen az ünnepségen rész vett az akkor ismert törzs-szövetség vezérkara.

A Hunyor leszármazott Kürt fejedelem utóda:

Bat-Baján első fejedelem, Bars az Atilla leszármazott avar törzs-szövetségi fejedelem, Vaska avar-bát…

Azaz avar törzsszövetségi fősámán, akit Kört fejedelem 3. fia volt, Kotrág, Kürt fejedelem 4. fiának árvája, Kotragos, aki III. Csaba egyetlen leányát vette el feleségül, hogy átadja helyét a türk-birodalomból betört Ugor Fővezérnek, aki Kotragos lányát, Szirmát vette el feleségül.

És Várna, Kürt fejedelem 5. fia, aki a bolgár fejedelmi székbe ült, mivel azok a Volga mellől felkerekedtek és a Balkán hegységben új 24 Hun Törzsszövetségi államot alapítottak.

Szolnok tárkány-fejedelem pedig igen gondos házigazdának bizonyult, mivel a nagytudású Haram beavatott fősámánnal áldatta meg az új tárkányvárat, hogy az örökéletű legyen.

Hatezer év beavatottjainak nevében csekély személyiségem is üdvözli az 1300 éves várost, amely fényesen viruló, szépségében virágzó város fog maradni…

Mivel a jövőbelátó Haram, a Szövetség Ládájába elhelyezte megálmodta, hogy Szolnok város örökké él!

Megjegyzem, hogy a Magyarok Törzsszövetségéből Atilla hódítása következtében csak Eszék jött el 200 fő harcosával, mint Deédes Aranyasszony férje

. Majd Balog-Bolgári leszármazott fia, Alpár 575-ben 10.000 Béla-törzsbeli lovasával a pusztaszeri vetélkedőn elnyerte Telena kezét és Baján után 580-600-ig az Avar Törzsszövetség második fejedelme lett.

Szolnok unokája volt, aki mindenben Alpár parancsát követte, hogy az Alpár tyumen területére idegeneket soha ne telepítsenek.

Ezért a legmagyarabb város Szolnok városa!

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.