Széthullik az EU alól az Eurózóna: a brexit nem véletlenül történik… ez óriási fog szólni és fájdalmas lesz

Ha azt gondoljuk, hogy csak szimplán elvi és anyagi okai vannak annak, hogy a britek ki akarnak lépni a brexit néven elhíresült folyamat során az EU-ból, akkor tévedünk.

Vannak elvi és vannak anyagi okai is, de a valóság ennél is riasztóbb.

Olyannyira, hogy az az egész EU felbomlásával fenyeget, legalábbis gazdasági értelemben 2019-re széthullhat az eurózóna!

Sokak szerint ugyanis eleve nem véletlen az, hogy bizonyos erők a brit kormányban minden áron keresztül akarják verni az EU-ból való kilépést.

Mindezt teszik annak ellenére, hogy egyre nagyobb az EU-ban maradást támogatók aránya, vagyis eleve a legitimitás is megkérdőjeleződik.

Sokak szerint az egész mögött valójában az USA áll.

Ne feledjük, a britek és az amerikaiak mindig is jó viszonyt ápoltak, titkosszolgálataik pedig világszerte információkat cserélgetnek egymással.

Amerika érdeke pedig egy meggyöngül, vagy a jelenlegi formájában akár fel is számolt Európai Unió.

Az USA ezért az elmúlt években hatalmas háborúkat és káoszt generált a Közel-Keleten, és megindított egy százmilliós nagyságrendű inváziót, mely ellepte a kontinenst.

A demográfiai gyengítés mellett különféle gazdasági szankciókat vetettek ki, majd az EU egykor szoros köteléke elkezdett megbomlani.

A britek nem véletlenül akartak kilépést. Egyes titkos, meg nem erősített információk szerint amerikai ráhatásra történt mindez.

Meg persze azért, mert már ténylegesen nem érte meg nekik az EU-tagság, mondhatni nem volt “pluszos” az unió, mely valójában gazdasági érdekek mentén működik, és ha valami nem pluszos, abból egyoldalúan kihátrálnak ezek a nagy multivállalatokon épült nemzetek.

Az USA-ból irányító szálak tudták azt, hogy a britek kilépésének belengetése is elég, hogy alapvetően rendüljön meg Európa, és így is lett.

Az elkövetkező években minél kevesebb szálon akarnak majd kötődni a kontinenshez, és sokkal inkább Nyugat–Európa egyes kegyeltjeivel kívánnak majd kereskedelmet építeni.

Feltételezhetően érzik, vagy tudják előre, hogy az eurózóna, az euró mint egységes valuta össze fog omlani.

A briteknek nincs közvetlen kapcsolata jelenleg sem az eurózónával, de ennek ellenére Európa lassú demográfiai és gazdasági haldoklása negatívan érthette volna őket az elkövetkező években, így a kilépés részben menekülés a süllyedő hajóról, részben pedig egy kegyelemdöfés is lehet, tengerentúli megrendelésre…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.