Sugárszennyezett vasúti kocsi: a normális érték HÁROMSZOROSÁT mérték egy járaton! Az Atomenergia Hivatal közleményt adott ki!

Nem akármi történt, amiről még a nagyobb híroldalak is beszámoltak.

Közlésük szerint először orosz sajtóértesülések útján került nyilvánosságra, hogy október 8-án a Berlinből Moszkvába tartó személyszállító vasúti szerelvény egyik kocsijának speciális, mozgáskorlátozottak részére kialakított hálófülkéjében és mellékhelyiségében a lengyel–fehérorosz határon megemelkedett sugárzási szintet észleltek.

A tudósításokban megjelent az is, hogy a későbbi mérések szerint az Oroszországban megengedett határérték (0,6 μSv/óra) háromszorosát meghaladó (2,2 μSv/óra) mértékű sugárzást detektáltak.

Ennek forrása vélhetően egy németországi orvosi izotópterápiás kezelésről Oroszországba érkező utas volt.

A vasúti kocsi megérkezett Moszkvába, ahol gondoskodnak a radioaktív szennyezés eltávolításáról.

A járatinformációk szerint a szerelvény nem haladt át Magyarországon, így a hazai lakosság nem érintett, a hatóságok nem vizsgálják az eseményt.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma arról tájékoztatta a sajtót, hogy a mérések alapján az utasok egészsége nem volt veszélyeztetve.

Az egész történet sokakban magát Csernobilt idézi, talán  nem is véletlenül.

Nem véletlen, hiszen különféle bizarr teóriák láttak napvilágot arról, hogy mi is lehetett a sugárzás igazi forrása.

Egyesek szerint egy titkos nukleáris fegyvert szállítottak Berlinből Moszkvába.

Sose tudjuk meg az igazságot, sokszor csak évek múlva derül ki, hogy nem is pontosan az történt, amit korábban állítottak…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.