Skoda Fábiára vettél fel hitelt, és egy Ferrarira fizettél vissza? Így vert át téged is mindenkit a bankrendszer!

Az igazi pénzcsapda! Azok a bizonyos kigombolt zakójú bűnözők, akik országok eladósításán dolgoznak, szemrebbenés nélkül taszítják gazdasági nyomorba a világot.

A hitelek által elárasztott régiókat mára elöntötte a nagyra duzzasztott adósságtenger, az embereket mintegy maga alá temetve. Hamarosan lejár a kilakoltatási moratórium. Vagyis újra kezdődhet a bankok általi szabad rablás, a családok tönkretétele, az otthonaik elvétele.

Hogy lehetnek képesek ilyenre? Egyáltalán, a végrehajtói szervezet munkatársai hogyan tudják ezt az aljasságot tiszta lelkiismerettel végig csinálni?

Arról nem beszélve, hogy az egyén eladósítása tovább folyik majd.

A bankok nevetséges, egyben tragikomikus trükkökkel próbálnak felülkerekedni rajtunk. Az a baj, hogy mivel a magyarok pénzügyi kultúrája szegényes, és nem is nagyon vagyunk tanultak ezen a téren, így hazánkban milliókat vertek át az elmúlt években.

Skoda Fábiára vett fel az ember hitelt, de aztán a kamatos kamat és egyéb járulékok miatt akkora pénzt kellett visszafizetni, mintha csak egy Jaguárra igényeltük volna…

Sokak szerint a bankok egymással összhangban vannak és egyetlen nagy “közösségbe” vannak becsatornázva. Ebben van valami.  A bankok ugyanis franchise módjára működnek, vagyis egy adott banknak rengeteg kihelyezett bankfiókja lehet egy adott országban, vagy az egész világon.

Lényegében mindenhol lehetőségük van hülyíteni az embereket, átverni azokat, akik nem rendelkeznek elég pénzügyi ismeretekkel ahhoz, hogy helyesen tudjanak mérlegelni egy-egy ilyen döntést.

Mert a bank éppen az ilyen emberekkel tárgyal előszeretettel. Ez így nincs kimondva, de teljesen nyilvánvaló.

Számlanyitáskor sokszor méricskélik az embert, hogy kit mire lehet rábeszélni, mennyire van fogalma a dolgokról. A pénzügyi ismeretekkel rendelkező, átlagnál jobban gondolkodóktól távolságot tartanak.

Akiket pedig lehet, rútul megkopasztanak.

Vagy mit gondoltok, miért pont a legkönnyelműbb, legnaivabb, és egyben legbefolyásolhatóbb ismerősöknek van bődületes hitel a nyakában?

Tisztelet a kivételnek, mert valaki nem önszántából vette fel, ne általánosítsunk, de az sajnos megfigyelhető tendencia, hogy az idősek körében például igen gyakran beszélik rá az embereket a hitelkártya használatára.

“Nem kell egyből kifizetni, ráér majd vele, csak a kártyáról vonja le a virtuális pénzt” – hallottuk a saját fülünkkel az érvelést egy banki ügyintézőtől, miközben egy idős hölgyet akartak ezzel csőbe húzni.

Itt megint el kell oszlatni egy félreértést: a hitelkártya és a hitelkeret nem szükségszerűen rossz – bár az ördögtől valónak tekintik sokan sok országban – azonban az igen is a hatalommal és információkkal való visszaélés, ha egy pénzügyileg tájékozatlan embert próbálnak rábeszélni a használatára, nem eléggé kihangsúlyozva annak árnyoldalait.

Sokan aztán csak vásárolnak és vásárolnak, a hitelösszeg pedig csak gyűlik és gyűlik. Aztán csodálkoznak, amikor jön a felszólítás a banktól…

A végén ugyanis abban biztosak lehetünk, hogy MINDENKINEK benyújtják a  számlát!

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.