Rejtett piramisok a Pilisben: piramisépítők nyomai a Pálosok rejtekhelyén?

Rejtett alagútrendszerek, eltüntetett kincsek, titkos pálos tanok árulkodhatnak egy nagy múltbéli titokról?

A Pilis vidéke, és a hatalmas hegyei mindig is egyfajta különleges szakrális, és/vagy kegyhelynek számítottak a történelmünk során.

Különösen érdekes az az elmélet, miszerint a Pilis három hegye valójában három kezdetleges piramis, még az egyiptomi piramisok előtti időkből.

Ennek számos elgondolkodtató bizonyítéka van egyes régészek szerint.

A furcsa, kozmikus hely a magyar nép történelmében is jelentős szerepet töltött be.

Egyes nézetek szerint az Árpád-kori Ős-Buda is ezen a területen helyezkedett el, és az egyetlen magyar – 1250-es – alapítású szerzetesrend tagjai is itt emeltek kolostort maguknak.

Ezért újabbnál újabb romokat, maradványokat fedeznek fel, a legújabb feltételezések szerint pedig a hegyek három piramist rejtenek.

Évtizedek óta tudjuk, hogy ezekbe a piramisokba nem temetkeztek.

Ez magyarázza meg, hogy itt épp nem a halál utáni, hanem az előtte levő időszakról, az életről volt szó.

Ha egyszerűen akarunk fogalmazni, ezek a piramisok beavató “szerkezetek”, vagy helyek voltak.

A pálos rend tagjai gyakran megfordultak a területen, sőt, egyfajta központjuk, főhadiszállásuk volt az évszázadok során.

Rengeteg a rejtett alagút, melyeknek nyomait, vagy az egyes beomlott járatokat még ma is megtalálhatja bárki, aki elkezd kalandozni a Pilis zegzugaiban.

Őseink hátrahagyott nyomaiból egyértelművé válik, hogy tényleg egy szakrális központ lehetett.

Sőt, a pálosokhoz kapcsolódó feljegyzések és információk arról is beszélnek, hogy a Pálos-rend tagjai hatalmas vagyonokat, kincseket és egyéb értékeket rejthettek el itt.

Ezek nyomára még senki sem akadt.

Vagy csak legenda a Pálos-kincsekről szóló történet, vagy pedig még egyszerűen nem akadtak a nyomára.

A kincsek végső helye ma ismeretlen, de sokak szerint Anglia vagy Skócia területén elhagyatott régiókban, kolostorok alatti katakombákban kellene keresni…

A kincsek egy jó részét ugyanis egyszerűen kivihették az országból, egy más részét pedig talán még most is ott rejti magában a Pilis.

Akárhogy is, a Pilis egy ideig bizonyosan otthont adhatott ezeknek a tárgyaknak, sőt, talán egy részük még ma is a Pilis hegyeinek gyomrában rejtőzhet, beomlott, ma megközelíthetetlen régiókban, járatokban…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.