Rajzszöget tett a játékmotorokra, mert zavarta a gyerekzsivaj! Hogy tehet valaki ilyet?!

A közösségi médiában hívták fel a figyelmet a Leple-lak Családi Napköziben történtekre!

Elképzelni sem tudjuk, mi játszódik le annak a fejében, aki ilyenre vetemedik!

Valaki rajzszögeket ragasztott a kismotorokra, és szétvágta a gyerekek labdáit a Ferencvárosban működő Lepke-lak Családi Napközi udvarán.

Hét társasház használja a közös kertet, a napközi vezetője szerint az egyik szomszéd lehet az elkövető, akit a gyerekek hangoskodása zavarhatott.

Szerencsére senki nem sérült meg, mert a pelenka felfogta a kismotorból kiálló éles tárgyat.

A rendőrség nyomozást folytat az ügyben, a szomszédok nem értik, mi vihetett rá valakit erre a kegyetlenségre.

A Pesten Hallottam nevű zárt Facebook csoportban posztolta kedd este Geicz-Molnár Szilvia a képeket a játékmotorokról, amelyek ülésére valaki – az éles részét fölfelé fordítva – rajzszögeket ragasztott.

Sajnos élnek közöttünk emberek, akiket a pici gyerekek bántalmazása sem vet vissza a kicsinyes bosszúhadjárata miatt. Kinek, milyen bonyolult személyiségnek és lelkületű embernek jut eszébe a kertben levő kismotorok ülésére rajzszögeket ragasztani pillanat ragasztóval?

– teszi fel a kérdést a Lepke-lak Családi Napközi elkeseredett vezetőnője.

Középső-Ferencváros rehabilitált részén, a néhány éve parkosított Ferenc tér egyik társasházában nyitott meg 2011-ben a családi napközi, ahova főként a környékről érkeznek a bölcsődés korú gyerekek. Szép időben a gondozók rendszerint leviszik a gyerekeket a kertbe, amit hét társasház ölel körül. A kulccsal zárt udvar tulajdonosa és üzemeltetője a Ferencvárosi Önkormányzat, a homokozót és a hintákat a családi napközi és a lakók közösen használják.

Hétfőn hűvös volt, így aznap nem vitték le az udvarra a gyerekeket, kedd délelőtt viszont ideális volt az időjárás a kinti játékhoz.

Az egyik kisfiú olyan furán ült a motoron. Meg akartuk nézni a pelenkáját és amikor felállt, akkor vettük észre, hogy egy rajzszög akadt bele a nadrágjába

– meséli a napközi vezetője az Indexnek. Szerencsére senkinek nem esett baja, a gondozók hamar észlelték a bajt, és azonnal elkülönítették a veszélyes játékokat, Geicz-Molnár Szilvia pedig hívta a rendőrséget.

A nyomozók ujjlenyomatokat, DNS-mintákat vettek a motorokról és magukkal vitték a szétvágott labdákat. „Bízom benne, hogy sikeres lesz a nyomozás és megtalálják a tettest. Alapvetően a békés megoldás híve vagyok, örülnék, ha megkeresne az elkövető és négyszemközt beszélgethetnénk arról, hogy mi vitte erre a cselekedetre”

– mondja a vezetőnő.

Azt meséli, a házban lakókkal jó a kapcsolatuk és kedd óta többen is jelezték neki, hogy felháborodtak a kegyetlenségen. Szerinte valamelyik szomszédos épület lakója lehet az elkövető, mert csak kulccsal lehet bejutni a kertbe. Konkrét ötlete is van, hogy ki az, de azt nekünk nem árulta el.

Két hete költöztünk a házba a párommal. Nem akartam elhinni, hogy ezen a környéken ilyen előfordulhat. Hogy lehet gyerekeket bántani?” – kérdezte megdöbbenve Emese, az egyik szomszéd. – ”Persze hallani lehet, hogy gyerekek vannak a házban, de ez egyáltalán nem zavar engem.”

NEM EZ VOLT MOSTANSÁG AZ ELSŐ FURCSA ESET. MINT A LÉPCSŐHÁZ FALIÚJSÁGJÁN OLVASHATÓ, NEMRÉG EGY BABAKOCSIT LOPTAK EL A HÁZBÓL, MÍG KORÁBBAN VALAKI SZÉTSZÓRTA A JÁTÉKOKAT A KÖRNYEZŐ UTCÁKBAN.

És hogy mi lesz a jövőben?

Nem engedhetem, hogy megfélemlítsenek minket, továbbra is lejárunk a gyerekekkel az udvarra

– jelenti ki Geicz-Molnár. Habár a téren van egy játszótér, sokkal biztonságosabb a zárt udvaron maradni, mert így nem kell átmenni úttesten a gyerekekkel, és kényelmesen elfér itt is a csoport.

Nagyon szeretnénk, hogy felszereljenek egy kamerát a kertben. A nyomozók első kérdése is az volt, hogy nincs-e felvétel az esetről.

Nagy volt a nyüzsgés csütörtök délelőtt a Ferenc téren, babakocsis anyukák és kisgyermekek élvezték ki a napos időt, a játszótéren egy másik családi napközi csoportja gyülekezett. Edina két és fél éves gyermekével gyakran jár ide játszani, egy utcára laknak.

Azt mesélte, ilyenkor zsúfolásig megtelik a játszótér, nem véletlen, hogy az önkormányzat épít egy másikat is szemközt, amelyet hamarosan átadnak. Edina szerint ez egy kifejezetten biztonságos és jó környék, ahol sok gyermekes család lakik, neki is több szomszédjában van gyerek. Mint az Indexnek elmondta, a Ferenc téri házhoz hasonlóan sok épülethez tartozik belső kert, több helyen csúszdával, homokozóval, így többen ki se mozdulnak a házból.

Forrás: Index

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.