Óriási magyar siker: magyar alkotás lett a világ legjobbja!

A nagymarosi Gabko Chili lett a világ legjobb chili szósza! Gratulálunk neki!

A nagymarosi Gabko Chilit már korábban is díjazták, ezúttal sörös, mangós habanero szószával tarolta le a mezőnyt.

A nagymarosi Gabko Chili lett a World Hot Sauce Awards abszolút győztese. Az Ale mango habanero hotsauce nevű termékük – egy sörös, mangós habanero chiliszósz – a Zip’s brewhouse közreműködésével készült.

A habanero, a mangó friss gyümölcsös íze és a sörkomló fanyarsága teszi teljessé ezt az igazi szószkülönlegességet.

A gyümölcsös szószok kategóriában ért el első helyezést, emellett az egész verseny győztesének, azaz

a világ legjobb chiliszószának választották.

Nagy Gábor, azaz Gabko a Magyar Konyhának nyilatkozva azt mondta, olyan szósszal nyert, ami az ő egyik személyes kedvence. “Már több versenyen szerepeltem vele, viszont eredményt eddig még nem ért el. Félve neveztem, de olyan szószokat akartam a World Hot Sauce Awardsra küldeni, amelyek még nem szerepeltek ott korábban” – mondta a nagymarosi chilimester.

“Nagy örömömre a Ale Mango Habanero vitte el a verseny nagydíját. Jól látszik, hogy minden verseny és minden zsűri más és más.

Ha egyiken nem nyersz vele, a másiknál favorit lehet” – tette hozzá Nagy Gábor.

Gabko, azaz Nagy Gábor 2011 kezdett komolyan foglalkozni a chilivel. “Szükségem van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, amivel nem sózom el az ételt, hanem kis mennyiségtől is elérem a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízért és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül” – mesélt a kezdetekről oldalán.

Ma már nem csak a legerősebb paprikáiból készült termékek találhatóak meg a termékpalettán, hanem a lágyabb ízek kedvelőinek igényeit is igyekszik kielégíteni.

Nem ez az első nagy győzelme a nagymarosi bajnoknak. Ahogyan beszámoltunk róla, 2017-ben a The World Hot Pepper Awards New York-i versenyéről rögtön két aranyat hozott haza a Gabko Chili tequilás jalapenoszósza: ugyanaz a termék két kategória aranyát is megnyerte.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.