Óriási magyar orvosi siker: a szétválasztott bangladesi ikrek másik tagja is elhagyhatta a kórházat!

Sehol a világon nem merték vállalni a műtétet, a magyarok azonban nem ismertek lehetetlent…

Gratulálunk nekik hogy szebbét ették ennek a két kisgyerekek az életét, esélyt adtak nekik egy normálisabb életre!

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítványt 2017-ben kérték fel a fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztására. A lányok akkor még csak másfél évesek voltak.

Fontos tudni, hogy az egész világon sehol, egyetlen orvos sem vállalta a műtétet.

Mindenki lehetetlennek és túl kockázatosnak találta.

A magyarok azonban nem ismernek lehetetlent, ezt neves tudósaink, tehetségeink számtalan alkalommal bebizonyították már.

Augusztus első napjaiban 33 órás maratoni műtéttel választotta szét a magyar orvos csapat a hároméves Rabia-t és Rukia-t. Rabia már az operáció utáni ötödik napon magához tért, rohamos fejlődésnek indult, beszél és játszik, így ő sokkal korábban elhagyhatta az intenzív osztályt.

Rukiánál viszont a végső szétválasztást követő 33. napon súlyos agyi bevérzés lépett fel.

Ezt egy korábban eredményesen kezelt fertőzés szövődménye miatti véralvadási zavar okozta. A lassan magához térő gyermek állapota így jelentősen romlott, de képes mozgatni a végtagjait, és kinyitni a szemét.

Az intenzív osztályt elhagyhatta, jelenleg testvérével és szüleikkel lábadozik egy számukra berendezett, speciális kórteremben. Felépülésének várható mértékéről egyelőre lehetetlen nyilatkozni.

Azonban már ez is egy kisebb csoda.

Nem mást dicsér, mint a bátor magyar orvosokat, akik mindent elkövettek azért, hogy ez a két kisgyermek egy új esélyt kapjon egy jövőbeli sokkal teljesebb életre.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.