Óriási egészségügyi kockázata lehet a húsfogyasztásnak? Szakértők és tudósok szólaltak fel, ijesztő amit állítanak!

Egy ideje sejteni lehet, hogy a vörös húsok jelentősen növelhetik a rák kockázatát.

Azonban újabb riasztó kutatások jelentek meg.

Mi magyarok kifejezetten jók vagyunk a húsfogyasztásban, ez azt jelenti, hogy inkább húsfogyasztó nemzet vagyunk, azon belül is főleg vörös húsokat, például sertés és marhahúst fogyasztunk.

Magyarországon évek óta nő a húsfogyasztás, egy átlagos magyar már több mint 70 kg húst eszik meg egy év alatt.

A szakértők azonban most azt állítják, hogy át kellene térni a húsfogyasztásról másra, vagy legalábbis drasztikusan csökkenteni kéne.

Ennek számos oka van.

Az egyik egészségügyi, és ez talán a fontosabb: ma már tudni lehet, hogy napi 50 gramm vörös húsnál nagyobb mennyiség jelentősné növelheti a rák kockázatát.

Ezt számos friss tanulmány igazolta, vagyis az eredmények valósak, és a kapcsolat fennáll, az oka pedig az, hogy a legtöbb hústerméket ma már vegyszerezik vagy egyéb anyagokkal javítják az állagukat.

A feldolgozott húsok tehát veszélyesek, és hamarosan vezető okként tűnnek fel a dohányzás és az alkohol mellett, már ami a rák kiváltó faktorait illeti.

Nem véletlen, hogy már a WHO – Egészségügyi Világszervezet – is hivatalos ajánlásban fogalmazta meg azt, hogy nagy valószínűséggel a vörös feldolgozott húsok rákkeltőek.

A másik szempont a klímaválság, és a környezet szennyezése.

A hústermelés ugyanis jelentős ökológiai lábnyommal jár, ezért összességében mindenképpen mérsékelni kellene az emberiség, és az egyes nemzetek húsfogyasztását.

Ti egyetértetek ezzel?

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.