Nyugat-Európa vége…Kereszteket takartak le egy olasz temetőben, hogy “ne sértsenek meg” más vallású embereket!

Ehhez már tényleg nem lehet mit hozzászólni!

A Bolognában található 7000 fős városban, Pieve di Centóban fekete lepedővel takarták le egy temetőben a kereszteket annak érdekében, hogy a más vallású emberek ne sértődjenek meg.

Az esetről beszámoló Il Giornale szerint nemcsak a temetők estek áldozatul ennek, egy templomban is letakarják a római katolikus szimbólumokat az olyan ünnepek alkalmával, amikor más vallásúak is meglátogatják az imaházat.

A hír számos jobboldali politikus felháborodását eredményezte.

A Forza Italia egyik képviselője, Galeazzo Bignami szerint a keresztletakarás nemcsak a keresztény értékek iránt tiszteletlen, de az elhunytak emlékét is bemocskolja.

Aki szégyelli hagyományainkat és kultúránkat, az menjen és bújjon el, de ne egy fekete lepedő alá. Legalább halottainkat ne keverjék bele ebbe az ostobaságba.”

Szintén döbbenetének adott hangot az Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia) vezetője, Giorgia Meloni. Véleménye szerint az egész ügy “ideológiai delíriumként” jellemezhető.

Több mint valószínű, hogy az eset Matteo Salvini olasz belügyminiszter tetszését sem nyerte el, hiszen 2018-ban egy olyan törvényjavaslatot vázolt fel az országgyűlésnek, mely szerint minden közintézményben – ideértve a vasútállomásokat, repülőtereket, egyetemeket és nagykövetségeket – jól látható helyen helyezzenek el egy feszületet.

Nem először fordul elő ilyen incidens Olaszországban: 2016-ban az akkori miniszterelnök, Matteo Renzi teljesen letakarta a Museo Capitolinit, amikor Hasszán Rohani iráni elnök Olaszországba látogatott. Renzi döntését a közvélemény nagy része elítélte.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.