Mezopotámia: a pártusok földje: kapcsolat az ősmagyarsággal, Nimród népével!

Keleten a Tigris és az Eufrátesz találkozásánál végződött a Termékeny félhold. Ezen a vidéken alakult ki kb. ie. IV. évezred táján a Sumér Birodalom.

Diyarbakir: A selyemúton fekvő város történelme Kr.e. 3500- ig nyúlik vissza. Városfala a Kínai Nagy Fal után a másodikként ismert (majdnem 6 km hosszú).

Constantinus által 349-ben épített (ma is viszonylag ép) vár. Belsejében és a város egyes részein szeldzsuk és oszmán-török műemlék, mecsetek, minaretek és dzsámik őrzik a múltat. Lakossága túlnyomó többségben kurd származású.

A terület történelme Kr.e. 9.000-ig nyúlik vissza. Kr.e. 2.000 körül hurri föld volt, majd a Hettita Birodalom része lett.

Ezt követően asszír, majd urartu és Kr.e. VII. szd. körül szkíták lakták. Kr.e. 625-ben médek, majd a perzsák Nagy Sándor uralkodása idején hódították meg.

Mezopotámia földjkén található a Nemrút-hegy is,a mi óriási jelentőségű hely.

Diyarbakir: A selyemúton fekvő város történelme Kr.e. 3500- ig nyúlik vissza.

Városfala a Kínai Nagy Fal után a másodikként ismert (majdnem 6 km hosszú). Constantinus által 349-ben épített (ma is viszonylag ép) vár.

Belsejében és a város egyes részein szeldzsuk és oszmán-török műemlék, mecsetek, minaretek és dzsámik őrzik a múltat. Lakossága túlnyomó többségben kurd származású.

A terület történelme Kr.e. 9.000-ig nyúlik vissza. Kr.e. 2.000 körül hurri föld volt, majd a Hettita Birodalom része lett. Ezt követően asszír, majd urartu és Kr.e. VII. szd. körül szkíták lakták.

Kr.e. 625-ben médek, majd a perzsák Nagy Sándor uralkodása idején hódították meg.

Urfa ősi városa is szintén kapcsolatot mutat az ősmagyarsággal és Nimróddal
Török hagyomány szerint azonos Ur városával. Más történészek szerint Ur a mai Irak déli részén volt.

Az Eufrátesztől 80 km-re fekvő város legalább 8.000 éves múltra tekint vissza, a világtörténelem legrégebbi városai közé tartozik.

Az Eufrátesz-Tigris azon egyik települése, mely a mezopotámiai kultúra bölcsőjét alkotta.

Jelenlegi lakosságának többsége kurd.

Itt őrizték Jézus hiteles képmását, a gyógyító erejű Mandyliont (Torinói lepel).
A muszlim hagyomány szerint Nimród itt szerette volna egy hatalmas parittyával Ábrahámot egy gigantikus tűzbe dobni, ám a tűz rózsakerté változott, melynek helyén ma a szent halastó, a Bahkh göl áll.

Látható a római kori vár Nimrud oszlopaival és a szent pontyok tava partján a gyönyörű Halil Rahman dzsámi, mely Ábrahám próféta szülőhelye.

Az egykor virágzó birodalom területe nem véletlenül van tele a magyarsághoz köthető nyomokkal, nevekkel.

Valójában még ma is nehezen ismeri el a mainstream régészet, de a kapcsolat nyilvánvaló.

Bármennyire is próbálják ezt eltagadni bizonyos nemzetromboló erők…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.