Megdöbbentő fordulat a hajdúböszörményi boszorkánysír kapcsán!

Korábban mi is beszámoltunk a szenzációval is felérő régészeti felfedezésről, amikor építőmunkások találtak rá egy összekötözött csontváza a föld mélyén Hajdúböszörményben.

A hajdúböszörményi Perczel Mór utcában egy szennyvízbekötés korrekciójánál emberi csontokat fordított ki az ásógép kanala. Szerencsére azonnal értesítették a Hajdúsági Múzeumot és megtörténhetett a leletmentő ásatás

– írja Dr. Bálint Marianna az intézmény honlapján.

Az utcabeliek ekkor elmesélték nekik, hogy már évekkel ezelőtt, a szennyvízcsatorna fektetése közben is minduntalan emberi csontok kerültek elő.

Ekkor történt, hogy egy rendellenes testhelyzetben elhelyezett holttest fölött is átvitték a vezetéket.

„Nem elírás, mivel később még egy optikai kábelt, sőt egy gázvezetéket is átvezettek a temetőn, de ekkor sem érkezett jelzés a csontokról”

Később kiderült, hogy ez egy boszorkánysír méghozzá Árpád-kori.

Most újabb sokkoló részletek derültek ki, és fordulat állt be a boszorkánysír ügyében, méghozzá olyan, amit senki sem gondolt volna.

Dr. Bálint Marianna régész szerint a falubeliek azért így temették el, mert féltek attól, hogy visszajön kísérteni.

A leletek vizsgálata nemrégiben befejeződött, s a fejleményekről dr. Bálint Marianna régész nyilatkozott a 24.hu oldalának.

Kiderült, hogy a talált csontok egy 25 éves korában elhunyt férfitől származnak, aki az Árpád-korban élt.

A leletekből azonban nem sikerült megállapítani a halál pontos okát, mivel betegségre vagy külső elváltozásra utaló nyomot nem találtak.

Azt viszont a szakemberek továbbra sem vonják kétségbe, hogy egy boszorkány, pontosabban egy maleficus (férfi boszorkány) sírját találták meg.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.