Még nincs vége: elsőfokú riasztás van érvényben az egész országban

A durva időjárás nem csillapodik, sőt. Az OMSZ elkezdte figyelmeztetni a lakosságot. Közben megjött, milyen idő várható a hét többi napjára!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményt adott ki, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy a magyraországi vihar és az esőzések nem értek még véget.

Sőt, komoly esőzés várható hamarosan, újabb viharok, váratlan zivatarok.

A hivatalos tájékoztatás szerint erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé várható zápor, zivatar, legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon lehet csapadék.

A hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kíséri. Az északi szél a Dunántúl nyugati és északi felén valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megerősödik, zivatarokban viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 25 és 30 fok között alakul, de az északkeleti határvidéken 31, 32 fok is előfordulhat. Késő estére 20, 25 fokra hűl le a levegő.

Több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki az országban.

A hőség miatt ugyan egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kellett elsőfokú figyelmeztetést kiadni, ám zivatar és felhőszakadás miatt az ország egész területére elsőfokú riasztást adtak ki.

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de hosszú ideig erősen felhős helyek is lehetnek. A hajnali órákban helyenként köd és rétegfelhőzet képződhet.

Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, a tartósan felhős tájakon lesz hűvösebb.

Szerdán a gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Hajnalban helyenként ködre is számítani kell.

Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatar környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatar környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő valószínű, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A délies szél megélénkül, helyenként megerősödik.

Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között valószínű.

Látható tehát, hogy meteorológiai szempontból igencsak izgalmas napoknak nézünk elébe!

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.