Magyarország felvásárolt 1300 hektárt Erdélyből: visszafoglaljuk a területeinket?

A 24.hu derítette ki, hogy egy magyar oligarcha birtokába kerültek (Mészáros Lőrinc) egyes erdélyi területek holland cégeken keresztül.

A hír megjelent a romániai közlönyben is!

Fogadjunk, nem hallott még a holland Farmland Development Srl-ről! És azt se tudta, hogy ez egy 5,2 millió euró jegyzett tőkéjű cég, ami az elmúlt négy évben elkezdte felvásárolni a mezőgazdasági földeket Erdélyben.

Viszont biztosan hallott már Mészáros Lőrincről! Képzelje, utóbbi felvásárolta az előbbit.

A felcsúti üzletember a feleségével közösen alapított Telantis Agro nevű cégen keresztül 8,35 millió euróért, durván 2,7 milliárd forintért vette meg a Farmland Development Srl-t, amivel együtt hozzájutott 1290 hektár erdélyi földhöz is.

Ezt a 24.hu derítette ki a romániai közlöny elolvasása után.

A lap megkereste az egyik földbirtokhoz közeli Tőzmiske polgármesterét, aki az újságíróktól tudta meg, hogy a környéken a hollandok által felvásárolt szántóföldek Mészáros Lőrincnél landoltak.

A településvezető Mészáros Lőrincről is megosztotta gondolatai.

„Ide biztos nem jön, vannak neki más barátai”  – kommentálta a hírt.

Sokak szerint ezek a lépések nem véletlen történnek, és a magyar kormány elkezdte visszavásárolni különféle kiskapukat kijátszva azokat a területeket, melyeket egykor elvesztettünk Trianon idején.

Mint ismeretes, a Trianoni békediktátummal Magyarországot feldarabolták, területének jelentős részét elvették a világháború után, ezzel mintegy komplett nemzedékeke megcsonkítva.

A magyarság azóta sem nyugodott még bele ebbe a durva igazságtalanságba, és bár hivatalos tájékoztatás és kommunikáció nincsen ez ügyben, sokan azt remélik, hogy egy napon valamilyen módon vagy semmissé tesszük a trianoni szerzőzést, vagy más módokon vesszük vissza az elcsatolt területeket, köztük a külhoni magyarokat “fogságban tartó” Erdélyt.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.