Létezik egy a molesztáló csoportokat fedező egyházi hierarchia, ezek pedig a legfelsőbb körökhöz vannak “bekötve”!

A Vatikánra ledobott atombombaként hasít a leleplező dokumentumfilm, melyben rejtett kamerával fedték fel a gyermekmolesztálásokat, amiket papok, lelkészek követtek el legfelsőbb körökben!

Nem sűrűn fordul elő, hogy az újságírói munkának olyan látványos hatása van, mint ennek a közösségi finanszírozásból készült dokumentumfilmnek.

Nemrég rakták ki a YouTube-ra, és a videó már 12 millió megtekintésnél jár, a főszereplők közül három papot elmozdítottak, a lengyel katolikus egyház prímása videóüzenetben kért bocsánatot.

A filmet magát még a köztársasági elnök is méltatta,  az ország de facto vezetője, Jaroslaw Kaczynski bejelentette a gyerekmolesztálásért kiszabható büntetés szigorítását, az igazságügyi miniszter bizottságot állított fel a bemutatott ügyek kivizsgálására.

Az ellenzék pedig az EP-kampány központi kérdésévé tette a gyermekvédelmet.

A médiaérdeklődésre jellemző, hogy a legfontosabb lengyel lap, a Gazeta Wyborcza címlapjának tetején egy napig csak kapcsolódó hírek szerepeltek.

Valami elindulhat végre, ami megtisztítja az egyházat…?

A dokumentumfilm “Ne mondd el senkinek” néven fut, és sokan azt várják tőle, hogy végleg elindíthat egy folyamatot, ami az egyházat teljesen átalakíthatja.

Az már érzékelhető világszerte, de főleg a lengyeleknél, hogy a komplett társadalom emelte fel a hangját.

Az embereknek ugyanis egyszerűen elege lett a magamutogató, bort ivó, vizet prédikáló papokból, és abból, hogy a Vatikán szemmel láthatóan egy bűnszervezetként működik…

Arról nem beszélve, hogy sokan felteszik a kérdést az ügy kapcsán:

Vajon idehaza az egyházzal és annak papjaival mi a helyzet…?

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.