Kritikus állapotú a magyar csapvíz? Egy jelentés szerint az egészségre durván káros

Még a rákos megbetegedésekkel is kapcsolatban hozták. Nagy port kavart az elismert szervezet által készített vízügyi jelentés.

Gyomirtó, antibiotikum és fogamzásgátló származékok – ezeket, és sok más méreganyagot mutattak ki világszerte, köztük a magyar ivóvíz rendszerben is.

A rossz minőségű csapvíz világszerte probléma, de vannak olyan régiók, ahol még a fejlett világok ellenére is súlyos a helyzet.

Egy korábban napvilágra hozott tanulmány szerint a magyar csapvíz kritikus állapotú.

Egy nemzetközi kutatás bebizonyította, hogy a magyar ivóvízkészlet mérgező tartományba esik, vagyis az egészségre kifejezetten káros.

Noha ezt a tanulmányt a magyar fél kétségbe vonta, sajnos egy ténylegesen elismert nemzetközi vállalat áll mögötte, mely korábban is közzétett ilyen jelentéseket, és soha nem tévedtek még.

Más kutatások is alátámasztották, hogy a poharak, illetve fazekak alján hatalmas mennyiségű mérgező anyag gyülemlik…

A szakértők figyelmeztettek, hogy ennek a csapvíznek a napi szintű fogyasztása komolyabb egészségügyi kórképek kialakulásához járulhat hozzá.

Nem csak a szöveteket gyengíti, de roncsolja a májat is a kutatások alapján, de még az ereket is képes betömíteni.

Az egyetlen védekezési mód a vízügyi szakemberek és biológusok szerint az, ha a vizet felfőzzük, de ez sem ad teljes védelmet.

Ez az egész azért is agyon rossz hír, mert hazánkban is és sok más helyen sokan csapvizet isznak.

De a dolgot még inkább súlyosbítja, hogy napjainkban a palackozott ásványvizekkel kapcsolatban is hasonlóan borzalmas dolgok derülnek ki.

Ezekről például azt mondják, hogy a műanyag falazatból rákkeltő anyagok jutnak a vízbe hosszabb tárolás, magas hő és napfény hatására.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.