Jövőre érkezik a közlekedést forradalmasító technológia: rengeteg autós életét menti majd meg!

Akár negyven százalékkal is csökkenthetik a balesetek súlyosságát… Miért nem találták ki ezt hamarabb! Kötelezővé tennénk minden autóba!

Akár negyven százalékkal is csökkenthetik a balesetek súlyosságát az autón kívül nyíló légzsákok – mondják az ilyen eszközöket fejlesztő ZF-nél.

Évek óta dolgozik rajta, de már látja a szériaközeli állapotot a beszállítócég.

A ZF évek óta dolgozik külső légzsákjain, most pedig valamiért fontosnak érezték jelezni a világ felé, hogy nem álltak le a fejlesztéssel, és már látják a munka végét.

Maga a műfaj nem az ő találmányuk, – az akkor még független, azóta már ZF-hez tartozó – TRW öt éve kezdte promózni saját fejlesztéseit, a Volvo pedig már szériában megcsinálta a motorháztető és a szélvédő közé telepített légzsákot a V40-esen, de a giga német beszállító ennél messzebb menne.

Az ő rendszerük nem a gyalogosvédelemnek szól, az autó oldalsó, külső felületeire rányíló nagy légzsákokkal csökkentenék az ütközések erejét.

A cég friss közleményében arról ír, saját belső tesztjeiken negyven százalékos sérüléscsökkenést mértek a légzsák hatására.

Külső zsákjaik két-háromszor nagyobbak, mint a legnagyobb belső függönylégzsákok, így ezeket több fúvóka fújja egy időben, az anyaguk pedig ugyanolyan szövet, mint amiket az utastér légzsákjaihoz használnak. A

rendszer része egy radarokból és lidarokból álló hardver is, illetve saját szoftver.

Ezeket így együtt kínálják majd a gyártóknak, ha eljön végre a szériaállapot.

Jövőre már bemutatják a kész rendszert nyilvános bemutatókon, azzal hozzák meg az autógyártók kedvét.

Ha gyorsan megjönnek az első megrendelők, a húszas évek elején valamikor forgalomba kerülhetnek az első ezzel szerelt autók.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.