Így vernek át az orvosok a rendelőben: receptre felírt “halál”, avagy a társadalom gyógyszereken “tartása”

Hiszed vagy sem, de a gyógyszeripari érdekek mélyen benyúlnak, egészen az orvosok zsebéig!

Aki volt már többször orvosnál élete során, az tudja, hogy a doki mindig olyan gyógyszert ír fel, ami feltétlenül használ.

Legalábbis régen, még egy időben így volt, ma azonban résen kell lenni, mert egyes orvosokat kilóra megvettek bizonyos gyógyszergyártó vállalatok.

Korábban már több gyógyszerügynök is kitálalt arról, hogyan győzik meg az orvosokat arról, hogy az általuk forgalmazott gyógyszereket írják fel szinte minden bajra.

Luxus nyaralások, autó, év végi prémium, és ehhez hasonlókkal kecsegtetik őket.

Mindössze annyit kell tenniük, hogy meglegyen a havi “előírt” mennyiség, hogy rengeteg fogyjon az adott doboznyi pirulából.

Sajnos idehaza is ismert jelenség, és egyre több olyan orvos van, aki egy adott gyógyszert “szokott felírni” szinte minden létező bajra, még akkor is, ha az emberek merőben különböző betegségekkel keresik meg őket.

Gondolj bele!

Lehet, hogy a te orvosod a legjobb szándékú a világon, ám ha gyógyszerügynökök látogatják, akkor igen nagy a valószínűsége annak, hogy szándékait egy multinacionális szervezet érdekei befolyásolják, és ennek eredményeképpen gyógyszerfelírási szokásai sem elfogulatlanok.

Mindez természetesen tudattalan szinten is végbemehet, és ebből adódhat az, hogy olyan gyógyszert ír fel, amelyet korábban a figyelmébe ajánlottak.

Arról nem beszélve, hogy a csúf igazság az, hogy betegségek gyártása folyik folyamatosan, nem pedig a betegségek gyógyítása.

Egy-egy gyógyszer nem az emberért van, hanem gyakran a betegek vannak azért, hogy bizonyos orvosságokat anyagilag sikeressé tegyenek, ez a szörnyű igazság.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.