Hőségriadót rendeltek el az egész országban: pokoli napok jönnek, nagyon figyeljünk oda egymásra!

Érvénybe léptették az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztást! Durva, ami ránk vár. Olyannyira komoly lesz a hőhullám – már most is tart és érezhető – hogy még a Nemzeti Népegészségügyi Központ is közleményt adott ki konkrét utasításokkal.

Általában akkor rendelnek el tartósan hőségriadót, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

Most éppen ez fog történni, drámaian meleg napoknak nézünk elébe.

Valódi pokol várható tehát, már ami az időjárást illeti.

Olyannyira komoly lesz a hőhullám – már most is tart és érezhető – hogy még a Nemzeti Népegészségügyi Központ is közleményt adott ki konkrét utasításokkal.

A hivatalos javaslat szerint a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra.

Emellett kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a következő napokban – vasárnapig – a 35-37 fokos hőmérsékletek sem lesznek ritkák.

A tartós hőség az egészséges szervezetnek is extrém igénybevételt jelent, és az autózók koncentrációját is negatívan befolyásolhatja.

Hogy pontosan mi várható majd a nyáron, arról megoszlanak a  vélemények, de a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy az igazi meleg még hátra van.

Biztosan lesznek még tartósan 40-43 fok feletti napok is, a nyár tehát ilyen tekintetben minden melegrekordot megdöntő történelmi nyárnak ígérkezik.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.