Háborús fenyegetés Európában: teljes harckészültség fenyeget az egymásnak feszülő ellentétek miatt!

A biztonságpolitikai elemzők szerint ebből tényleg háború törhet ki.

A modern világ nem tudja már sokáig tartani a vesztfáliai világrend status quo-ját, a törékeny egyensúlyt a béke és káosz között!

Komoly háborús helyzettel fenyeget az amerikai–orosz ellentét, a NATO lép majd Oroszország ellen, mert az megsérti a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló megállapodás (INF) rendelkezéseit, emiatt pedig egyre bizonytalanabb helyzet alakul ki Európában.

Elmondta: tény, hogy Oroszország túl nagy hatótávolságú fegyvert állított fel.

A kihelyezett SSC-8 típusú rakétarendszernek 2500 kilométer a lőtávolsága, ami azt jelenti, hogy Oroszország nyugati részéről Hollandia vonaláig bárhová el lehet lőni vele – fűzte hozzá.

A szakértő arra is kitért, hogy helyes döntésnek tartja Magyarország növekvő koszovói és afganisztáni szerepvállalását.

A magyar katonák számára hamarosan véget ér a ciprusi misszió, de a felszabaduló kapacitást Magyarország ismét felajánlja a NATO számára, ezzel is tartva magát választott politikájához, a nyugat-balkán védelméhez

– értékelte Kis-Benedek József.

Ez az egész helyzet igen érdekes.

Ott van az ukrán “veszedelem”, azaz konfliktus is az oroszok és Ukrajna között. Szintén veszélyes helyzet, amit sokak szerint az USA provokál.

A vesztfáliai világrend egy olyan rend, mely több száz éve tart.

Ennek a vége csak egy globális háborúban csúcsosodhat ki sokak szerint, mert a nagyhatalmi átrendeződés sohasem ment végbe még békés úton a történelemben…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.