Ferenc pápa fontos üzenetet küldött az egész világ számára! – csak így változtathatunk meg mindent

Ezen áll vagy bukik a jövőnk, mindenkinek egyéni szinten, ez határozhatja meg a civilizációnk jövőjét is.

Isten a mai embereket is bátorságra, bizalomra, reményre inti az élet sötét pillanataiban, hogy azt sugallja: “ne gondoljuk azt, hogy a szeretet csak időpazarlás”.

Ferenc pápa kifejtette, nem lehet állandó kifogásként felhozni, hogy az élet rossz, az egyház nem működik, a világ nem jó irányba halad.

Ha értelmet akarunk adni az életnek, ha meg akarjuk változtatni a világot, akkor saját magunkkal kell kezdenünk

– hangoztatta.

“Az egyház, a történelem akkor változik meg, ha nem a többieket akarjuk megváltoztatni, hanem magunkat, életünket ajándékként adományozva (másoknak)”

– jelentette ki.

“Ne várjuk el a hozzánk közel állótól a jó cselekedetet ahhoz, hogy jót tegyünk vele, s az egyháztól se várjuk, hogy tökéletes legyen a szeretetünk elnyeréséhez (…), tegyük meg mi az első lépést”

– mondta Ferenc pápa.

Ferenc pápa az elmúlt években egyébként több ízben szólalt meg fontos ügyekben, melyek meghatározóak voltak az emberiség jövőjének szempontjából.

Beszélt már a klímakatasztrófáról is, valamint arról, hogy egy közelgő atomháborútól is tart, ezért mindent meg kell előzni, és az egyes országoknak az egymás közötti békét kell megerősíteniük az állandó viszályok helyett.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.