Ferenc pápa fenyegető kijelentést tett: ezzel vége lehet mindennek és egy teljesen új korszak jön!

Erős kiállással olyat mondott, amit soha korábban egyetlen pápa sem. A jövőre nézve sorsfordító lehet.

A pápa, akinek személyében először látogatott katolikus egyházfő az Arab-félszigetre, sürgette a háborúk lezárását, azzal érvelve, hogy a háború csak szenvedést szül, a fegyverek semmi mással nem járnak, csak halállal.

Hozzátette, kifejezetten Jemenre, Szíriára, Irakra és Líbiára gondol.

Az Egyesült Arab Emírségek a nemzetközileg elismert kormány oldalán részt vesz a jemeni háborúban.

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a vallási vezetőknek a béke hírnökeinek kell lenniük, és tiszteletben kell tartaniuk Isten minden gyermekének a méltóságát.

Figyelmeztetett, hogy az emberiség jövője forog kockán, ha a különböző vallású emberek nem működnek együtt a béke érdekében.

Vagy együtt építjük a jövőt, vagy nem lesz semmilyen jövő

-szögezte le az egyházfő.

Ferenc pápa egyúttal sürgette a teljes vallásszabadságot az Egyesült Arab Emírségekben, ahol korlátok közé szorítják a nem muszlimok vallásgyakorlását.

Ahmed et-Tajjeb, az iszlám világában nagy tekintélynek örvendő kairói al-Azhar egyetem és mecset nagyimámja, aki maga is részt vett a vallásközi konferencián, felszólította a muszlimokat, hogy védelmezzék “keresztény testvéreiket” mindenhol.

A nagyimám emellett sürgette a nyugati országokban élő muszlimokat, hogy “pozitívan” integrálódjanak befogadó társadalmaikba úgy, hogy vallási identitásukat megtartják, és az adott társadalom kultúráját is magukévá teszik.

A Vatikán és az al-Azhar egyetem a konferencia alkalmából megállapodást írt alá az szélsőséges ideológiák elleni közös fellépésről és küzdelemről.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.