Ezt a speciális keveréket idd vashiány ellen: ellátja energiával és megfelelő mennyiségű vassal a szervezeted!

A régi öregek egyik kiváló vidéki “gyógyitala”!

A vashiány kezelésére az egyik legjobb természetes orvosság ez a vörös gyökérzöldség, amit sokan ismernek és használnak a magyar konyhában.

A cékla nemcsak remek vértisztító hatásáról ismert, de tele van vassal, emellett számos egyéb kedvező egészségügyi hatással van a szervezetünkre.

Ha a szervezeted nagymértékű vashiánnyal küzd, fáradékonyabbá válsz, ingerültebb leszel, emellett vérszegénység alakulhat ki.

A cékla ezen segít, sőt, sok más “bajra” is kiváló.

Segít például helyreállítani a túlzott finomított-szénhidrát és vöröshús-fogyasztás következtében felborult sav-bázis egyensúlyt. Ahhoz azonban, hogy minél inkább kifejthesse lúgosító hatását, fontos, hogy minimális mennyiségű cukrot tartalmazzon a saláta.

A cékla vastartalma igen magas.

A zöldségek közül a cékla 0,8 milligramm/100 gramm mennyiségben tartalmazza a létfontosságú vegyületet.

Fontos tudnod, hogy a céklában lévő nyomelemeket – más zöldségekhez képest – a szervezet jobban tudja hasznosítani, ugyanakkor az állati eredetű táplálékokban nagyobb koncentrációban van jelen a vas.

Emellett a cékla még a fogyást is be tudja indítani rendszeres fogyasztás esetén, valamint tisztítja az ereket, vénákat, és megszabadítja a szervezetet a salakanyagoktól, mérgektől, melyek felgyűltek bennünk.

Betaintartalma révén támogatja a szervezet zsírbontó, illetve méregtelenítő folyamatait, aminek köszönhetően a koleszterin könnyebben tud epesavas sókká alakulni.

Emellett a benne lévő jelentős mennyiségű káliumból adódóan segít helyreállítani a szervezet túlzott sófogyasztás következtében felborult folyadékháztartását.

Amennyiben ugyanis a nátrium túlsúlyba kerül a káliummal szemben, a plusz kilók előszeretettel rakódnak le a hasi tájékon.

Fogyasszuk tehát rendszeresen, összeturmixolva, megfűszerezve, egy kiváló keverék készíthető belőle, ami ráadásul még nagyon finom is!

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.