Ennyi sav van a kólában: ha végig nézed a kísérletet, soha nem fogsz többé kólát inni!

Ezek után tedd fel magadnak a kérdést: mennyire lehet egészséges?

A kóláról igen széles körben megoszlik az emberek véleménye. Vannak, akik szerint kis mennyiségben hasznos lehet, míg mások kerülik, mint ördög a tömjénfüstöt.

Az utóbbi években azonban a tudományos kutatások rendre derítették ki a kóla számos olyan tulajdonságát, mely káros az egészségre. A szervezetben hatalmas pusztítást tud véghez vinni, és ezt lassan, észrevétlenül teszi.

Legtöbbször cukortartalmára hívták fel az orvosok a figyelmet, hisz a cukorbetegséghez nagyon nagymértékben hozzájárulhat.

Azonban nem ez az egytelen bizarr jellemzője a kólának, hanem az elképesztően magas savtartalom. Olyannyira, hogy a köznyelvben is elterjedt a praktika, hogy a kólát csavarlazítónak is lehet használni, annyira erős a maró hatása hosszabb távon.

Gondolj bele egy pillanatra: rozsdát, festéket és zsírt távolít el a motorokból és tisztára mossa a WC-t. És ezt te megiszod?

Az alábbi kísérletet kutatók végezték el, hogy megmutassák, mégis mennyi sav található egy üveg kólában.

Az volt a kérdés, hogy mi történik akkor, ha a kólát olyan anyaggal keverik el, ami pont az ellenkezőjét képviseli a kóla tulajdonságainak. Ez nem volt más, mint a tej.

Ha ugyanis a tejet hozzáöntjük a kólához, akkor rendkívül bizarr dolgok mennek végbe. Hat órán át kell az összeöntött matériát állni hagyni, mielőtt újra ránézünk.

Az eredmény jól látható a képen. átlátszóvá váló, sárgás-arany színű folyadék. Nagyon bizarr, nem igaz?
A folyadék tetején pedig valamilyen hányadékszerű anyag “csapódott ki”.

Az üveg alja pedig még undorítóbb. A végeredmény igen bizarr, és egyáltalán nem megnyugtató, elmondhatjuk. Remekül rávilágít arra, hogy valójában senki sem tudja, kinek mit válthat ki a gyomrában, főleg, ha rendszeresen fogyasztja.

OSZD MEG másokkal is!

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.