Ennyi méterre képes ellátni a Traffipax: TUDNOD KELL RÓLA, ezzel büntetéseket úszhatsz meg!

Megmérték, mennyi is az annyi. Autósok, ezt nagyon jegyezzétek meg!

A sajtóban az újságírók a rendőri nyilatkozatok alapján 40–100 méterre tippelték a hatótávolságot, mi nem értük be a találgatással. Utánajártunk, hogy a KRESZ-táblán túl is mérhet-e a készülék.

Blokkoló, érzékelő? Nincs titok, a lézert csak blokkolni lehetne. Ezt viszont tilos, ha rajtakapják az autóst, szabálysértést követ el. Igaz, a lebukással járó büntetés kevesebb is lehet, mint a gyorshajtásért kiszabható közigazgatási bírság.

A radar-előrejelzőket lehet használni, és létezik olyan megoldás is, amivel az autós detektor nélkül is időben észlelheti a traffipaxot.

Hogyan dolgozik a fix traffipax? A választ egy radardetektorokat forgalmazó szegedi cég munkatársától kaptuk meg. Nem meglepő, hiszen a traffiérzékelőket forgalmazó cégeknek fontos, hogy tudják, mivel állnak szemben.

Ha megnézzük a traffipax gyártójának honlapját, akkor láthatjuk, hogy a gyári ajánlás szerint a radarok 3–20 méterre mérnek pontosan.

A beállítási szögből is ez következik. Ha nem a megadott 10–25 fokban érkezik az útra a radarjel, akkor nem lesz hiteles a mérés.

A powertuning. hu munkatársa gyorshajtókról készült képeket is mutatott. Ezek szerint a kocsikat olyan közelről mérik, hogy a képre nem fér fel 2 sávelválasztó vonal. Ha nem így lenne, a rendszámot sem lehetne leolvasni.

Azért nem mérhetnek távolabbra, mert a Doppler-radar jele messzire menne. Egy időben mérhetné a távolról jövő és az elhaladó autókat, ami biztos gyorshajtást jelentene az egyik járműnek – magyarázta az értékesítési vezető.

Minden mérőeszközt hitelesíteni kell, az adatokat a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Metrológiai Hatóság is közzéteszi. A dokumentumok szerint a radaros traffipaxot 2011-ben ellenőrizték, eszerint a mérőeszköz csak a gyári beállítások mellett működik pontosan.

Már csak egy kérdés maradt, vajon a szegedi traffipaxok a figyelmeztető KRESZ-táblán túl is mérhetnek? Lemértük, a sebességmérésre figyelmeztető táblákat 40–70 méterre rakták ki a kameráktól. Egy lézeres-ultrahangos távolságmérővel meghatároztuk a traffipax magasságát, és végre hasznát vettük a középiskolai matematikának.

A Pitagorasz-tétellel ki lehet számolni, hogy a radar hol találkozik az aszfalttal – az autóval –, azaz az oszloptól milyen messze mér a traffi. Megmértük, a szegedi fix kamerákat 6,5 méter magasra szerelték.

Ha a radar és az autó között a legnagyobb, 20 méteres táv marad, akkor a traffi az oszloptól legfeljebb 19 méterre mérhet el.

Eszerint veszély csak a táblák határán belül van. Igaz, nincs kizárva, hogy tévedünk, de aki a tábla vonala előtt nem nyomja a gázt, az szinte biztosan megússza a borsos büntetést.

Azt se feledjük, hogy a piros lámpát messzebbről is figyelheti a készülék…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.