Emlékszel a Tüskevár Tutajosára? Így néz ki, és így él most!

Az biztos, hogy generációk kedvence volt, sokak életét határozta meg. Akkor 13 éves volt, most több évtizeddel bölcsebb és tapasztaltabb!

Fél évszázad telt el azóta, hogy az ország megismerte Seregi Zoltánt.

A Tüskevár című kultikus film Tutajosa még csak 13 éves volt, amikor eljátszotta a legendás szerepet. Édesapja rendező volt, az ő egyik filmjének forgatásán fedezték fel a kis Zolit.

A Bors most felkereste Seregit, aki a mai napig szívesen emlékszik a forgatásra.

“Izgalmasan teltek a napjaim a felvétel előtt: el kellett olvasnom a regényt, és nem utolsósorban meg kellett tanulnom a szöveget, ami nem volt kevés.

Szerencsére Matula bácsi, akit Bánhidi Laci bácsi alakított, mindenben a segítségemre volt. Mondta is, senki sem született úgy, hogy tud pecázni, evezni, vagy éppen lőni. Laci bácsi viszont mindent tudott, és meg is tanított nekem.

A mindig borostás, dohányszagú Matula még az őrzőangyalom is volt, máig sem tudom miért, de leginkább a rendezőtől óvott.”

“Tutajos” később a Színművészetire is jelentkezett, ám nem vették fel, amit ma már nem is bán. A szakmától azért azóta sem távolodott el, rendezőnek tanult, ma pedig a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

“A színház mindig izgatott, de inkább a rendezés.

Már értem, miért féltett a rendezőtől Bánhidi Laci bácsi, bár azt nem tudhatta, hogy direktornak lenni sem leányálom. Most Békéscsabán dolgozom, és igazgatóként nemcsak a művészekért, hanem mindenkiért, aki a színházhoz tartozik, felelős vagyok.

Az irodám ajtaja ezért mindig nyitva, nálam nem kell senkinek időpontot kérni.” – mesélte a lapnak.

A Tüskevárról pedig ma már unokáinak mesél, akik bármikor kenyérre tudják kenni a kemény, céltudatos direktor.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.