Elvehetik a jogsiját annak, aki alvászavarokkal küzd! Több tízezer embert érinthet hazánkban!

Új változás léphet életbe, ez pedig rengeteg embertől veheti el véglegesen a jogosítványát, mivel egészségügyileg alkalmatlan lesz a vezetésre!

Figyelem, fontos felhívnia figyelmet egy jelentős változásra.

Emiatt sokan veszíthetik el a jogosítványukat.

Rengetegen nem tudnak erről, pedig könnyen lehet, hogy érintettek, mivel a kritérium egy olyan dolog, ami hazánkban több tízezer embert is érinthet, egyes becslések szerint pedig akár ennek többszörösét is.

Elvehetik a jogosítványodat, ha nálad is megállapítják ezt!

A statisztika szerint a légzéskimaradásban szenvedők két-háromszor akkora eséllyel okozhatnak közúti balesetet. Ezért és a szövődmények miatt is fontos mielőbb orvoshoz fordulni a problémával – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Sok betegség eredhet az alvás közbeni légzészavarokból…

Az esetek többségében a betegek mellett alvók veszik észre a tüneteket – hívta fel a figyelmet Molnár Viktória fül-orr-gégész szakorvos, a Semmelweis Egyetem tanársegédje.

Ugyanakkor sokszor a társbetegségek – magas vérnyomás, cukorbetegség – meglétéből lehet az alvás közbeni légzéskimaradásra következtetni – tette hozzá.

Az alvási apnoének három fokozata különböztethető meg, és mindegyik egyedi terápiát kíván – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mi irányította rá a figyelmet az alvás közbeni légzéskimaradás problémájára, Molnár Viktória azt mondta: a veronai buszbaleset biztosan rávilágított a betegség jelentőségére.

Korábban is voltak ilyen betegek, de senki sem következtetett alvás közben fennálló problémákra.

Aki alvás közbeni légzéskimaradásban szenved, annak hiába működnek a hasi és mellkasi légzőmozgásai, az orra és a gégéje között elzáródik a levegő útja. Mivel így nem áramlik kellő levegő a tüdőbe, az agy nem kap megfelelő mennyiségű oxigént, emelkedik a szén-dioxid szintje, amitől a beteg felébred.

Az ilyen alvás nem hatékony, a beteg nem tudja kipihenni magát, ami nappali tüneteket is produkálhat.

A háziorvosoknak kötelező kitöltetniük egy tesztet az alvászavarok feltérképezésére, és a betegségre utaló jelek akár a jogosítvány meghosszabbítását is veszélyeztethetik.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.