Elbúcsúzhatunk tőlük: kihalás szélére került a császárpingvin: a gyerekeink már csak könyvekből fogják ismerni…

Szerintetek rendben van ez így? Ha nem, tudjátok a dolgotok…! Hívjuk fel a világ figyelmét rá!

A massachusettsi székhelyű Woods Hole-i Óceánkutató Intézet (WHOI) kutatói a Global Change Biology szaklapban publikálták a tanulmányukat, melyből kiderült, hogy az antarktiszi jég változatlan ütemű olvadása esetén 2100-ig a császárpingvinek 86 százaléka pusztulhat el.

– írja az Index.hu

A 130 centiméteresre is megnövő császárpingvinek kolóniákban élnek az Antarktisz partjai mentén összetorlódott, a szárazföldhöz odafagyott jégtáblákon.

Létfontosságú nekik a tengerjégnek ez a speciális formája, mert

Egyszerre szolgál menedékhelyként, valamint ugródeszkaként a táplálékszerző tengeri alámerülésekhez, és állapota befolyásolja a pingvinek egyik fő élelmének, a krillnek a mennyiségét is.

A WHOI madárszakértője, Stéphanie Jenouvrier csapatával közösen különböző számítógépes modelleket fejlesztett és használt a táblás jégmezők és a pingvinek jövőjének megjósolására.

A kutató az eredmények alapján arra jutott, hogy ha sikerül a párizsi klímaegyezményben meghatározott 1,5 Celsius-fokra korlátozni a globális hőmérséklet-emelkedést az iparosodás előtti szinthez képest, akkor a jégnek csak 5 százaléka olvad el, a császárpingvineknek pedig a 19 százaléka pusztul el 2100-ig.

2100 persze messze van, azonban ha belegondolunk, azok, akik most szülnek gyereket, nekik a gyerekeik már talán soha nem láthatnak élő pingvint.

De a saját gyerekeinknek is egyre kevesebb az esélye rá.

Osszuk meg ezt a  hírt minél több emberrel, hogy felhívjuk ezekre a borzalmakra  figyelmet, és hogy mennyire égető bajban van a Föld élővilága.

Azonnal változtatni kell azon, ahogy a természethez viszonyulunk, különben feléljük az egész bolygót…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.