Egyetlen korty kólától esett kómába: durva, mit művel a kóla világszerte az emberekkel

Egyre több tragikus eset lát napvilágot. A világ egyik leggyakrabban fogyasztott “sejtmérge”?

A kóláról egyre többen tudják ma már, hogy nem igazán van egészségre kedvező hatása.

Ellenben rengeteg tanulmány kimutatta az utóbbi időkben azt, hogy nagyon nagy rombolást tud véghez vinni a szervezetbe kerülve hosszabb távon.

Akik extrém sokat fogyasztottak belőle, senki sem úszta meg súlyos következmények nélkül.

Volt, akinek a fogai hullottak ki, másoknak autoimmun betegség alakult ki a szervezetében, mások különféle emésztési szindrómákban kezdtek el szenvedni.

A kóla világszerte egyre gyakrabban szedi az áldozatait.

A szakemberek pedig felhívják a figyelmet arra, hogy bár nem mondható ki nyíltan, hogy a kóla egyértelműen káros lenne, ezek az esetek egyfajta vészcsengőnek tekinthetők.

Nemrég egy anyuka került egyetlen korty kólától kómába.

Az eset bejárta a világsajtót is.

Elizabeth Perkins az összes mesterséges édesítőszerre allergiás – többek között az cukormentes üdítőkben használt aszpartámra is.

A kétgyerekes angol családanyának rendkívül körültekintőnek kell lennie minden étkezésnél, mert a legkisebb mennyiségű édesítőszer is olyan allergiás sokkreakciót vált ki a szervezetéből, amibe akár bele is halhat.

A baj nemrég be is következett, amikor a 30 éves nő egy cukros kólát rendelt magának egy lakhelyéhez közeli kocsmában, de a pultos lány figyelmetlenségből cukormenteset töltött neki.

Az édesítőszeres üdítőből mindösszesen egyetlen kortyot ivott meg Elizabeth, de már ez is elég volt ahhoz, hogy a 3 napra kómába essen.

Egy sima kólát rendeltem a bárban és már az első korty után tudtam, hogy cukormenteset kaptam. Az íze furcsa volt és azonnal rosszul lettem tőle. Pillanatok alatt elsötétült körülöttem minden és összeestem.

– mesélte az anyuka.

Noha az eset nem kifejezetten a kóla számlájára írható, de rengeteg tanulmány született arról, hogy az egyébként diétásnak mondott édesítőszeres kólák összefüggést mutathatnak több civilizációs betegséggel, mint a daganatok, vagy akár paradox módon az elhízás.

Fontos, hogyha fogyasztjuk tehát, azt mértékkel tegyük!

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.