Durva baktériumfertőzéseket okozhat a hazánkban is forgalomban lévő ásványvíz!

Klebsiella oxytocát, egy potenciálisan veszélyes kórokozó baktériumot találtak benne, amely szélsőséges esetben antibiotikum-rezisztenssé válhat, vérzéses vastagbélgyulladást, sőt szepszist és halált is okozhat.

Nemrég forgalomba került valami, ami nagyon veszélyes lehet az emberi egészségre.

Erre figyelmeztet még a magyar hatóságok egy része is, ugyanis kiderült, hogy egy bizonyos típusú ásványvíz komoly betegségeket idézhet elő a szervezetben, erről pedig egyelőre csak nagyon kévésné tudnak.

Ezeket a vizeket műanyag palackokban árusítják, és a műanyagban rengeteg mikro-sérülés keletkezik, amikben a baktériumok megtapadhatnak, felszaporodhatnak.

Itt érdemes és fontos megjegyezni, hogy ez a veszély minden ásványvizes palacknál fennáll lényegében, ezért nem tanácsos újra és újra felhasználni őket.

„A mérések eredménye szerint a palackozott pi-víz az ásványvizekre vonatkozó előírásoknak nem felelt meg annak mikrobiológiai állapota miatt.

A bakteriológiai vizsgálatok szerint ugyanis coliform baktériumok száma a 0 telep/250 ml előírással, vagyis a zéró toleranciával szemben 5100 telep/250 ml értéknek adódott.

Ez jellemzően azt jelenti, hogy a víz fekáliával, vagy hasonló eredetű szennyezéssel van “megfertőzve”.

Az ilyen vizet pedig egészségügyileg veszélyes elfogyasztani, akár súlyos szövődményekhez, szélsőséges esetben halálhoz is vezethet.

Klebsiella oxytocát, egy potenciálisan veszélyes kórokozó baktériumot találtak benne, amely szélsőséges esetben antibiotikum-rezisztenssé válhat, vérzéses vastagbélgyulladást, sőt szepszist és halált is okozhat.

Az erős immunrendszerű emberben a Klebsiella-fertőzés általában enyhe tüneteket okoz.

A súlyosabb komplikációk akkor alakulnak ki, hogy ha a fertőzés nem a bélrendszeren keresztül éri az embert, hanem alternatív útvonalakon, például kórházi kezelés következtében.

A szakemberek soha nem láttak még ilyet egyetlen víznél sem, ezért fokozottan hívták fel a figyelmet arra, hogy ebből a fajta vízből senki se fogyasszon.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.