Daganatölő búzacsíra: a tudomány is bizonyította, hogy hatásos lehet a rák ellen!

Kevesen tudnak róla, még kevesebben fogyasztják, pedig minden konyhába kötelezővé kellene tenni! A koleszterinszintet is képes csökkenteni!

A búzacsíra egy igazi rejtett orvosság, mely tele van vitaminokkal, sokkal nagyobb mennyiségben tartalmaz különféle ásványi anyagokat, kedvező hatású enzimeket, mint azt elsőre gondolnánk.

A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető.

A daganatos és szív-érrendszeri betegségek megelőzésében, az emésztési folyamatok könnyítésében, a csontvédelemben játszik kitüntetett szerepet.

Ezt pedig friss orvosi kutatások is megerősítették.

A búzaszem csíraállománya gazdagon bővelkedik ásványi anyagokban, amelyek szerepet játszanak a búzaszem egészséges fejlődésében, növekedésében, érésében.

Melyek ezek a nélkülözhetetlen ásványi anyagok, vitaminok?

Elsőként a magas E-vitamin, kálium, foszfortartalom emelendő ki, de a vas, cink, B1-, B2-, B6-vitamin, folsav, biotin, króm, magnézium, kalcium mennyisége sem lebecsülendő.

Mindezek a felsorolt nyomelemek, ásványi anyagok nagyon jelentős élettani és biokémiai funkciót töltenek be az emberi szervezetben.

Testünk nap mint nap előállít olyan káros oxigén molekulát, amit szabad gyököknek hívunk, amelynek egy elektronja elvész.

Ennek eredményeként ezek a molekulák képesek a testen végigcikázni és felvenni egy extra elektront, bárhol, ahol a szervezetben rábukkannak.

Az elektronvadászat során a véráramban vándorló koleszterin molekulát károsítva az érfal rugalmasságát megváltoztatják.

A merev artériafal kialakulása az első lépés a szív-érrendszeri betegségek kialakulásában.

Egy 31000 személyen végzett amerikai vizsgálat bebizonyította, hogy a megnövelt búzacsíra fogyasztás csökkenti a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Egy másik amerikai vizsgálat arról számol be, hogy azok a magas vérkoleszterin szinttel rendelkező személyek, akiknek napi 20g búzacsírát adagoltak, három hónap elteltével 7%-ban csökkent a koleszterin szintjük.

A kedvező változás a búzacsíra kiemelkedően magas E- vitamin tartalmának köszönhető.

A tanácsunk tehát az, hogy érdemes minden magyar háztartásba beszerezni, és a konyhában rendszeresen alkalmazni, ételeinkhez keverni, felhasználni és fogyasztani.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.