Bizarr jelentés: 2034-ben több lesz a roma kisbaba, mint a nem roma?

Nagy társadalmi vitákat kavarhat a kérdés: mi történik, ha valóban többségbe kerülnek mások a magyar hazában? Mi lesz a magyarság sorsa 2034 után?

Borzalmas demográfiai előrejelzés látott napvilágot?

Előree bocsájtjuk, hogy a romákkal semmi bajunk nincs, sőt, ugyanolyan részét képezik a társadalomnak. Azonban elgondolkodtató, hogy milyen arányú lesz az ő számuk 2034 után egy nemrég napvilágra került jelentés szerint.

Ráadásul a demográfiai felépítése az országunknak sok más miatt is nagyon furcsa képet fog alkotni.

A kormány családvédelmi akcióterve mögött talán végig az állhatott, hogy megakadályozzák azt a demográfiai katasztrófát, ami bő egy évtized múlva sújthat minket?

Persze ez csak elfedi a problémát…

Egyrészt 1980 óta folyamatosan fogy a népességszám.

Az eltelt harminckilenc évben a lakosságszám csupán 9 százalékkal csökkent – de a gyermekszám majdnem 40 százalékkal – írja az azonnali.

Az állami statisztikai szolgálat, a KSH becslése jelzi: a következő tizenöt évben nagyobb arányú lélekszámfogyásra készülhetünk, amekkora az előző harminckilenc évben jött össze!

A kormányzat előszeretettel hivatkozik az elmúlt években a javuló fertilitásra, mellette pedig időnként dicsekszenek azzal is, hogy csökken az először szülő nők átlagéletkora.

Ez a két adat nem a kormányzati családpolitika sikere, csupán annak a jele, hogy rohamosan növekedik a cigányság számaránya.

A cigányság létszáma a vizsgált szűk harminc év alatt 2,2-szeresére nőtt, és napjainkban bizonyosan több, mint 900 ezer, könnyen lehet, hogy a 950 ezret is felülmúlja.

100 cigány asszony bizonyosan több, mint 300 gyermeket szül, és immár rohamosan nő az arányuk a szülőképes korú nők körében.

Ez nem lenne probléma, de gyakorlatilag a tősgyökeres magyarok egyszerűen kisebbségben lesznek lassan.

Ez pedig egy igazi demográfiai időzített bombát vetíthet előre…

2034-ben szinte bizonyosan több cigány kisbaba fog születni, mint nem cigány – állítja a statisztikai jelentés.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.