Bejelentés: az EU kimondta, halálosan mérgező az amalgámtömés, és be kell tiltani!

Az EU rendelkezést hozott. Az amalgám rendkívül káros az egészségre, meg kell tőle szabadulni az fogászati iparnak.

2030-ra véglet meg kell szüntetni az amalgám használatát az európai fogászatokon: egy uniós rendelkezés értelmében pedig 2018 júliustól tilos amalgámmal tömni a terhesek és a 15 éven aluliak lyukas fogait

– írja a Népszava.

A lap úgy tudja, az ÁNTSZ hamarosan levélben tájékoztatja a fogorvosokat arról, mit kell tenniük, hogy a kezeléseik megfeleljenek az uniós előírásoknak.

A kormány ősszel felméri majd, van-e olyan megfelelő szűrő a hatezer praxisban, ami megakadályozza, hogy az eltávolított tömések ártalmatlanítás nélkül kerülhessenek a környezetbe.

A magyar rendelőkben egyébként már most tíz százalék alatt van az új amalgámtömések aránya.

Míg 2008-ban még 420 ezren kaptak fémes tömést, 2013-ban már csak 220 ezer. A nagyobb problémát a régi tömések szabályos eltávolítása jelenti, mert ezt nem olcsó megoldani.

Jövőre az eltávolított amalgám már nem kerülhet ki a rendelőkből a környezetbe, a fogorvosi székeket fel kell szerelni egy úgynevezett amalgám-szeparátorral.

Az unió számára jövőre intézkedési tervet is kell készíteni az amalgám-mentesítésről, azt egyelőre nem tudni, ez mekkora költséggel jár majd.

A fogorvosi kamara szerint mintegy 7 milliárd forintos támogatásra lenne szükségük az EU-s szabály alkalmazásához.

Az amalgámtömések betiltására azért van szükség, mert borzalmasan károsak a szervezetre nézve.

Érdekes, hogy ugyan a fogakat nem károsítják, magára a szervezetre gyakorolt hatásuk elég durva.

Képes idegrendszeri tüneteket okozni, de még a terhesség alatt a baba fejlődését is befolyásolja a friss kutatások szerint. Sőt, egyes tanulmányok már a daganatos megbetegedésekkel is kapcsolatba hozták.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.