Be fogják tiltani a benzin- és dízelmotoros autókat: erről mindenkinek tudnia kell!

Már a magyar parlamentben is téma, hogy betiltsák a dízelautókat: a parlament honlapján jelent meg egy önálló képviselői indítvány a témáról. Eszerint 2025-re akár minden belső égésű motoros jármű forgalmazása megszűnhet.

Független környezetvédelmi szakértők bevonásával már folynak az egyeztetések.

Mindenhol bevezethetik!

Egyre nagyobb lehet az esélye annak, hogy bevezethetnek olyan szigorú intézkedéseket a légszennyezés és a globális felmelegedés miatt, mai világszerte több száz millió autóst érint.

Az intézkedés idehaza is betiltaná a dízelmotoros autók használatát.

Ma még hihetetlennek tűnhet, pedig alig néhány éven belül ez minden bizonnyal be fog következni.

Európa egyes nagyvárosaiban már most is vannak olyan korlátozások, melyek kimondják: egy adott időszakban nem lehet behajtani vagy használni a dízeles autókat.

Ez pedig hosszú távon óriási kiszúrás lehet az ilyen autók tulajdonosaival.

Légszennyezési szempontból, és a klímavédelem szemszögéből teljesen érthető, ugyanakkor ezzel rengetek embert hoznak majd kellemetlen helyzetbe.

Egyes dízelautók ára már így is jelentősen zuhant, és meg lehet figyelni a hazai használt autó piacon is, hogy a dízeles autók ára esni kezdett.

Próbál ugyanis a lehető legtöbb ember megszabadulni tőlük, legalábbis azok, akik még időben lépni akarnak, mielőtt túl keveset fognak ezek az autók érni.

Ha ugyanis idehaza sem lehet majd egyik nagyvárosban sem használni őket, akkor nem nagyon lesznek, akik ilyet vásárolnának, hiszen használni sem tudnák.

Már a magyar parlamentben is téma, hogy betiltsák a dízelautókat: a parlament honlapján jelent meg egy önálló képviselői indítvány a témáról. Eszerint 2025-re akár minden belső égésű motoros jármű forgalmazása megszűnhet.

2020-tól a dízel üzemű személygépjárművek forgalomba hozatalának teljes megtiltását, ezzel együtt,

– a 150 kW (201 LE) feletti teljesítményű, benzin üzemű motorral ellátott személygépjárművek forgalomba hozatalának betiltását a dízel, és az EURO-IV-nél gyengébb – (a magyar forgalmiban a 9-11-es környezetvédelmi osztály) – besorolású benzinmotoros járművek városközpontokba behajtásának tilalmát.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.