Az orvosok ide-oda küldözgették, fél nap alatt meghalt a magyar kislány! Hatalmas botrány az egészségügyben

Hirtelen szökött fel a láza annak a hat hónapos kislánynak, aki végül fél nap alatt életét vesztette… A szülők hiába hívták aggódva az ügyeletet, kórházban is voltak vele, mindenhonnan elküldték őket!

Tragédiával ért véget annak a magyar kislánynak kálváriája, akit az orvosok ide-oda küldözgettek.

Hirtelen szökött fel a láza annak a hat hónapos kislánynak, aki végül fél nap alatt életét vesztette, miközben az orvosok ide-oda küldözgették.

A szülők hiába hívták aggódva az ügyeletet, hogy nem tudják csillapítani a magas lázat, nem akartak hozzájuk kimenni, mondván, minden lázas gyereket nem tudnak a helyszínen kezelni.

Ezután az édesapa kórházba vitte a kicsit, ám ott a nővér azzal fogadta őket, hogy ez nem sürgős eset, ezért elküldte a gyermekosztályra.

Ott a nővér nem akarta fogadni őket beutaló hiányában, inkább a 2-2,5 kilométerrel arrébb lévő ügyeletes orvoshoz küldte őket, ahol a doktor azért nem akarta a kislányt megvizsgálni, mert területileg nem tartoztak oda.

Végül mégis megnézte a gyermeket, majd közölte: még két-három napig lázas lesz, ezután pedig gyógyszert írt fel. Ám másnap délután már elkékült a kislány szája, aki hányt is. Hívták az ügyletet, ahol már egy másik orvos rendelt, aki azonnal behívta őket a kórházba. A kislány azonban az ottani vizsgálat közben meghalt.

– Mint később kiderült, fertőző agyhártyagyulladása volt.

Megfogadtam a temetésen, hogy megkeresem a felelőst – mondta az édesapa a hétfő esti Jakupcsek Plusz című műsorban.

A tragédia 5 évvel ezelőtt történt, s most – három év pereskedés után – két orvost marasztaltak el.

Az édesapa furcsállta, hogy csak félmillió forint körüli pénzbírságot állapítottak meg.

– Mi is kaptunk kártérítést, de ez nem pótolja a kislányomat – tette hozzá az apuka, aki a családjával a faluból is elköltözött a gyötrő emlékek miatt.

Forrás: ATV, Blikk

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.