Az FBI megsemmisítése zajlik? Több ezer dolgozó személyi adatait lopták el hackerek!

A titkosszolgálat felszámolás alatt van? Ezek az emberek veszélyben vannak, lehullott az inkognitójuk. Megbénulhat az FBI működése is.

Egy saját bevallása szerint legalább tíz főből álló hekkercsapat sikeresen ellopott egy rakás adatot az FBI-tól, egészen pontosan az FBI National Academy Associatestől, a nyomozóhatóság kiképzőközpontjából.

FBI-ügynökök nevei, email címei, telefonszámai, lakcímei, egyéb személyes adatai mellett nyilvánosságra kerültek kiképzőtisztek adatai is, összesen nagyjából négyezer ember adatait sikerült ellopni.

A hekkercsoport legalább három akadémiai honlap biztonsági réseit használta ki a művelethez, beszámolójuk szerint nem volt különösebben nehéz dolguk, sok helyen elavult biztonsági megoldásokkal találkoztak.

Az adatokat ezután a csoport a saját honlapjáról tette elérhetővé. Pénzt nem kértek érte, azt mondták, ezzel az akcióval szeretnék felhívni magukra a figyelmet, mert vannak még érdekes adataik, nem is akármennyi, állítólag egymillió különféle kormányzati vagy közigazgatási intézményekben dolgozó amerikai adatait szerezték meg.

Azt is mondták, hogy tisztában vannak vele, hogy az akcióval ügynököket sodorhatnak veszélybe.

Az FBI egyelőre nem reagált az adatlopásra.

Sokak szerint valójában egy sziszteamtikus támadásróül van szó. Egy az FBI ellen valaki, vagy valakik által elrendelt hadműveletről.

Ezzel ugyanis bénulttá lehet tenni a titkosszolgálatokat.

“Valaki ismeri a hátsó bejáratot. Gyakorlatilag szabad bejárása van a világ legtitkosabb szervezeteihez” – állítják egyesek.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.