Atomháború küszöbén a világ?! Észak-Korea megfenyegette az USA-t és Dél-Koreát!

Kim Dzsongun egy egyértelmű figyelmeztetést és ultimátumot tett közzé egy rakétakísérlet mellett… Újra forr a geopolitikai levegő a diktatúra körül?!

Komoly baj lehet.

Az elmúlt hetekben ez már lassan a negyedik rakétakísérlet, melyet Észak-Korea végrehajtott.

Ezzel pedig komoly aggodalmakat kezdett el kelteni a geopolitikai szereplőkben.

Trump nyomatékosan úgy nyilatkozott korábban, hogy biztos benne, hogy Kim Dzsongun nem okozna neki csalódást… a jelek azonban nem ebbe az irányba mutatnak.

Észak-Korea ugyanis fenyegetést tett közzé, ami emeli a tétet egy esetleges háború kirobbanásában.

Nemrég még az ENSZ biztonsági tanácsa is egy válságtanácskozást hívott össze megvitatni az észak-koreai helyzetet.

Figyelmeztetés volt a keddi két rakétakísérlet az Egyesült Államoknak és Dél-Koreának, hogy hagyjanak fel közös hadgyakorlataikkal a Koreai-félszigeten és térségében – jelentette ki Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a helyi állami médiában.

A KCNA észak-koreai hivatalos hírügynökség azt közölte, hogy új típusú, célra vezethető harctéri rakétákat próbáltak ki kedden, szerintük sikerrel, mert eltalálták a célként használt kis szigeteket a tengerben.

Két héten belül már négy rakétakísérletet hajtott végre az ország.

Észak-Korea kedden a tesztekkel szinte egy időben felrótta az Egyesült Államoknak és Dél-Koreának, hogy újabb közös hadgyakorlatukkal megsértik a vele megkötött diplomáciai megállapodásaikat.

Az USA és Trump egyelőre nem reagált komolyabban a fenyegetésre, ugyanakkor ebből könnyen egy ismételt szembenállás lehet.

És végső soron eredményezheti azt, hogy Kim Dzsongun újra egy hajóágyúként szabaduljon el, megint atomfenyegetést jelentve a világnak…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.