A Turul gén, és legközelebbi őse és leszármazottai! Avagy az Árpádok titka

A Turul-dinasztia DNS-t III: Bélán keresztül ismertük meg. Ez az apai haplotípus, azaz nem más, mint az R1a-Z2123. (Olasz és mtsa 2018)

A Z2123 alcsoport legkorábbi archeogenetikai kutatások által megerősített előfordulása a bronzkori Volga-vidékhez köthető, ahol egy, a gerendavázas régészeti kultúrához köthető, kurgánban eltemetett személlyel azonosították.

Ezt Mathieson és mtsai információra lehet alapozni 2015-ből.

Eme elő-szkíta kultúra orosz neve Szrubnaka.

Az R1a Z2123 csoportba tartozó népek pedig az alábbiak: Alán, Masszagéta, Wuszun, Szaka, Jüecsi.

És hogy miért érdekes ez? Mik az összefüggések?

Nos, először is, a Volga-vidékén a tatároknál és a basrkíroknál jelne van a Z2123 alcsport, de még a Kaukázus északi előterében élő karacsájok és balkárok között is.

Itt még egy olyan történelmileg fennmaradt nyom, ami bizonyító erejű lehet:

A krónikákból Magna Hugariaként ismert terület, ahol Julianus barát a 13. században még magyarul beszélhetett a keleten maradt magyarokkal, a régészeti kutatások alapján a mai Tatársztán lehetett.

Az antropológiai kutatások már több évtizede sejtetik, hogy a honfoglaló magyarságban nagy arányban találunk kaukázisu “vonalat”.

Vagyis nyomokat arra, hogy a magyarok egykor a Kaukázus északi területeiről származhattak, visszavezethetők arra a területre, és a vaskorig menő embertípusokig.

A karosi vezérek anyai vonalai – amiket a Karos honfoglaláskori temetőben tártak fel – szintén a kaukázusi területekről származnak Neparáczki 2018-as kutatási alapján.

Kelet-Anatólia lehet Szubartu, az igazi Őshazája az elődeinknek.

A Turulok ősei innen rajzottak ki, Iránon át Közép-Ázsiába!

Az Árpádok ebben a tekintetben a karacsájokkal mutatnak egyezőséget. A karacsájok entogenezisében pedig szkíták, hunok, bolgár-törökök és kipcsakok is szerepet játszottak.

Vagyis a magyar ősmúltunk a Turul gének valójában visszavezethetők keletre, a Szubartu őshazánkba.

A finnugor elmélet ezzel sokak szerint végleg meghasonlott, hiába próbálták kezdetieken át elhitetni egykori Habsburg nyomásra…

Kiegészítés:

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.