A templomos lovagok kincsének megtalálása küszöbén vagyunk: rejtett alagutakat találtak!

Egy különleges letapogatásos eljárással számtalan rejtett földalatti alagút nyomait tárták fel: a templomosok ezeken át menekíthették ki mesés kincseiket?

Albert Lin a National Geographic dokumentumsorozatának új részében az izraeli Akkóba utazott, ahol az egyik legfontosabb templomos helyszínt vizsgálta.

Itt akadtak rá valamire, ami megoldást adhat a templomos lovagok legnagyobb titkára: hol menekítették ki a kincseket, és hová rejthették végül el a történelem folyamán.

in és csapata a kutatásban nemcsak a látható részleteket vizsgálta, hanem a lézer alapú távérzékelés (LIDAR) segítségével a rejtett, felszín alatti struktúrákat is elemezte. A feltárás során a város mélyén több alagutat és egy őrházat is kimutattak.

A lovagok ezen a hálózaton szállíthatták a kikötőbe érkező kincseket a rend tornyába, melyből mára alig maradt valami.

A rend 1291-ben tovább állt, majd Ciprusra telepedtekle, azonban ezután nem sokkal a rend hanyatlani kezdett az üldöztetések hatására.

Később az egyház és V. Kelemen pápa közbenjárásával még inkább üldözni kezdték a templomosokat, sokak szerint, hogy az egyház és Franciaország szert tegyen a templomosok állta összeharácsolt vagyonra és mesés kincsekre.

A kincseknek azonban örökre nyoma veszett.

Egyesek szerint a kincset “feldarabolták” majd a világ különböző szegleteibe szállították és elrejtették.

Mások szerint a kincset Anglián át végül a tengerentúlra Kanadába és az USA egyes területeire szállították.

A mai napig nem tudni a kincsek holléte felől, de nagyon biztos, hogy létezett a busás aranytárgyakat és ereklyéket is rejtő vagyon.

A szakértők szerint a mostani feltárások közelebb vihetnek minket ahhoz, hogy megfejtsék, hol lehetnek a kincsek.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.