A “Nép elnöke”: erről a politikusról példát vehetne MINDENKI!

Mujicát úgy ismerik, mint a világ “legszegényebb” volt elnökét, egyszerűen élt, havi 12 ezer dolláros elnöki fizetésének 87 százalékát jótékony célra fordította. Ma HOL VAN ilyen politikus?

Uruguay volt elnöke, Jose Mujica elnök szerint, “a boldogság két-három dologról szól, amelyek nem változtak Homérosz óta: a szeretet, a gyerekek, a jó barátok…”

Gyakran “Dél-Amerika Svájcaként” emlegetik Uruguayt…

A Transparency International szerint Uruguay a második legkevésbé korrupt ország egész Dél-Amerikában.

A Reader’s Digest szerint az ország benne volt és vana bolygó tíz “legélhetőbb és legzöldebb” államában, ráadásul az ország világelső volt az akcióban, amely során minden iskolás ingyen laptopot és vezeték nélküli internet-hozzáférést kapott.

A 2010-es Latinobarómetro felmérése szerint egész Dél-Amerikában az uruguayiak voltak a legelégedettebbek a demokrácia működésével…

“Szegény ember nem az, akinek kevés vagyona van, hanem az, akinek a végtelenségig többre van szüksége és végtelenségig többet és többet kíván.”

Az emberiség jövőjéről szóló elmélkedéseiről híres beszédet mondott, mely az egész viulágot bejárta.

Sok politikus vehetne példát arról, hoyg a fizetés jelentős részét eladományozta, és hogyan alapvetően nem élt soha luxusban, még kormányzása alatt sem.

Sőt, ugyanolyan egyszerű ember volt mindig is, mint azelőtt…

Máig kitart az egyszerű életmód mellett. Megválasztása után az uruguayi elnöki palota kényelme helyett a főváros, Montevideo melletti kis farmját választotta, ahol krizantémokat és zöldségéket termesztett.

Szerintetek van vele egy lapon említhető magyar politikus a parlamentben?

Költői kérdés volt…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.